bistand
Foto: Ben Curtis / AP

Norsk bistand

Oppsummert

Noreg aukar støtta til utdanning for barn i områder med krise og konflikt med ein halv milliard kroner i perioden 2019 til 2022. – Med utdanning aukar også sjansen for å kome seg ut av fattigdom og få betre livskvalitet, seier Erna Solberg.

 • Har krevd tilbake bistandspenger

  Norge har gitt 393 milliarder kroner i bistand de siste 13 årene. Av dette er 130 millioner senere krevd tilbake på grunn av svindel, trusler og utpressing. Ifølge Aftenposten/E24 utgjør beløpet som er krevd tilbake, 3 promille.

 • Mer penger til global helse

  Regjeringen flytter penger i bistandsbudsjettet og vil bruke over en halv milliard ekstra på global helse under koronakrisen. Regjeringen viser til store behov for smittevern, testing, behandling og bekjempelse av sult som følge av pandemien.

 • Milliardar til humanitær hjelp

  Noreg har inngått avtaler om partnarskap med ei rekke humanitære organisasjonar for til saman 6,8 milliardar kroner, skriv NTB. Behova i verda har auka trass i at mange land aldri har gitt meir, seier utanriksminister Ine Eriksen Søreide.

 • En milliard til Norsk Folkehjelp

  Regjeringen og Norsk Folkehjelp har undertegnet en ny femårig samarbeidsavtale. Den er verdt en milliard kroner. Avtalen støtter Norsk Folkehjelps aktiviteter i 17 utviklingsland.

Kritikk Syriamilliard fra bistand
- Vi har nulltoleranse for korrupsjon og investeringer som ikke er tråd i med retningslinjer, sier utenriksminister Børge Brende (H) fast.
Flere nødhjelpsprosjekter som har fått penger fra Norge har brukt bistandsmidler til aksjer og andre verdipapirer, ifølge VG. Brende slår fast at penger som gis til humanitære formål eller utviklingsformål skal brukes til dette.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no