NRK Meny
Bill Gates og Erna Solberg
Foto: Christian Krakenes / NRK

Norsk bistand

 • Brende varsler dugnad for utvikling

  Hovedlinjene i bistandspolitikken ligger fast, men utenriksminister Børge Brende (H) vil ha både en nasjonal og en internasjonal bistandsdugnad. Meldingen tar utgangspunkt i FNs 17 bærekraftsmål, herunder å utrydde all ekstrem fattigdom innen 2030.

 • Gir 1 milliard til vaksiner

  Norge vil gi 1 milliard kroner i støtte til etableringen av et nytt initiativ for utvikling av vaksiner mot epidemiske sykdommer. Det er Norge, Japan, Tyskland, Gates Foundation og Wellcome Trust som står bak satsingen på tilsammen 4 mrd kroner.

 • Norge gir 500 millioner til Syria

  Norge øker det humanitære bidraget til krisen i Syria med 500 millioner kroner. Det kunngjorde statsminister Erna Solberg (H) fredag under et frokostmøte om utdanningskrisen i verden.

 • Øker utdanningsstøtte til syrere

  Norge øker støtten til barn, unge og kvinner fra Syria med 80 millioner kroner. 50 millioner av disse går til utdanningstiltak, melder NTB.Den totale norske utdanningsstøtten til landet blir dermed på over 180 millioner kroner.

Kritikk Syriamilliard fra bistand
- Vi har nulltoleranse for korrupsjon og investeringer som ikke er tråd i med retningslinjer, sier utenriksminister Børge Brende (H) fast.
Flere nødhjelpsprosjekter som har fått penger fra Norge har brukt bistandsmidler til aksjer og andre verdipapirer, ifølge VG. Brende slår fast at penger som gis til humanitære formål eller utviklingsformål skal brukes til dette.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no