NRK Meny
Bill Gates og Erna Solberg
Foto: Christian Krakenes / NRK

Norsk bistand

 • Norge vil øke bistanden til Irak

  Norge vil øke bistanden til Irak til 350 millioner kroner for 2018. Irak er et av landene som har fått samfunn rasert av IS. Selv om de fleste områder nå er frigjort fra terrorgruppen gjenstår det mye arbeid, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide

 • Ni av ti positive til bistand

  I en fersk SSB-undersøkelse svarer 87 prosent av oss at vi er positive til bistand til Asia, Afrika og Latin-Amerika. Aldri før har så mange støttet denne hjelpen.

 • Brende varsler dugnad for utvikling

  Hovedlinjene i bistandspolitikken ligger fast, men utenriksminister Børge Brende (H) vil ha både en nasjonal og en internasjonal bistandsdugnad. Meldingen tar utgangspunkt i FNs 17 bærekraftsmål, herunder å utrydde all ekstrem fattigdom innen 2030.

 • Gir 1 milliard til vaksiner

  Norge vil gi 1 milliard kroner i støtte til etableringen av et nytt initiativ for utvikling av vaksiner mot epidemiske sykdommer. Det er Norge, Japan, Tyskland, Gates Foundation og Wellcome Trust som står bak satsingen på tilsammen 4 mrd kroner.

Kritikk Syriamilliard fra bistand
- Vi har nulltoleranse for korrupsjon og investeringer som ikke er tråd i med retningslinjer, sier utenriksminister Børge Brende (H) fast.
Flere nødhjelpsprosjekter som har fått penger fra Norge har brukt bistandsmidler til aksjer og andre verdipapirer, ifølge VG. Brende slår fast at penger som gis til humanitære formål eller utviklingsformål skal brukes til dette.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no