Det skjulte matsvinnet
Foto: Patrick da Silva Sæther / NRK

Matsvinn

Oppsummert

Regjeringen har undertegnet en avtale med aktører i den norske matbransjen om å redusere matsvinnet innen 2030. En gjennomsnittlig norsk forbruker kaster 42 kilo mat hvert år, mat som kunne vært spist.

  • App mot matsvinn vant pris

    Appen Too Good to Go, som sørger for at folk kan kjøpe restemat fra restauranter til en billig penge, har vunnet Oslo Innovation Award. Prisen gis til et selskap som kan vise til en bærekraftig forretningsmodell og samtidig løse et samfunnsproblem.

  • Har halvert matsvinnet

    Mills fabrikker er den første matvareprodusenten i Norge som har halvert matsvinnet. FNs bærekraftsmål er at dette skal oppnås innen 2030. Mills fabrikkene i Fredrikstad og Drammen har klart dette 12 år før fristen! Matsvinnet er til nå redusert med 1265 tonn.

  • Vil servere mat gått ut på dato

    I Grong vil SV tilby ungene i kommunen gratis skolemat som har gått ut på dato. Politikerne foreslår å la barna få mat som ikke blir solgt i butikkene. – Mange unge skjønner at vi må få bukt med matsvinnet, sier SV-politiker Steinar Sæternes til Namdalsavisa. Han tror ikke mange vil reagere på at barna får servert mat hvor holdbarhetsdatoen har gått ut.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no