Nattbilde Gjerdrum 3. januar 2021
Foto: Kambiz Zakaria / NRK

Leirskredet i Gjerdrum

Oppsummert

10 menneske mista livet då eit stort leirskred tok med seg ni bustadhus med over 30 leiligheiter på Ask i Gjerdrum 30. desember. Dette er ifølgje NVE blant dei største kvikkleireskreda vi har hatt i Noreg.

 • Planlegger for nytt søk

  Politiet vil søke i nye områder i Gjerdrum etter skredet som gikk 30. desember. De tror den siste savnende befant seg i nærheten av fylkesvei 120 da skredet gikk. Med det som utgangspunkt, planlegger politiet det videre søket i dette området.

 • Nødblinkbilen i Gjerdrum fjernet

  Bilen som sto ved skredkanten med nødblinken på etter leirskredet i Gjerdrum, ble fjernet på mandag, melder Romerikes Blad. Bildene sirkulerte i aviser og TV etter skredet. Fire unge mennesker satt i bilen som klarte å bråbremse like før kanten.

  Leirskred i Gjerdrum
  Foto: Ole Berg-rusten / NTB
 • Mistenkt for tyveri i Gjerdrum

  To ungdommer er mistenkt for å ha stjålet verdigjenstander fra en av boligene som ble evakuert etter leirskredet i Gjerdrum, melder Romerikes Blad. Politiet startet etterforskning etter at en PC fra et evakuert hus ble funnet utenfor evakueringssonen.

Lokalbefolkningen i Ask i Gjerdrum gikk i fakkeltog torsdag for å minnes de døde og støtte de som mistet sine i kvikkleireskredet for én måned siden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no