Nattbilde Gjerdrum 3. januar 2021
Foto: Kambiz Zakaria / NRK

Leirskredet i Gjerdrum

Oppsummert

10 menneske mista livet då eit stort leirskred tok med seg ni bustadhus med over 30 leiligheiter på Ask i Gjerdrum 30. desember. Dette er ifølgje NVE blant dei største kvikkleireskreda vi har hatt i Noreg.

 • Ber om 61,5 millioner

  Gjerdrum kommune ber regjeringen om 61,5 millioner til psykososial oppfølging etter leirskredet i desember. Det ble vedtatt på et ekstraordinært kommunestyremøte onsdag. De søker penger til blant annet psykologer, ungdomsarbeidere og traumeeksperter.

 • Nytt hus har rast ut i skredgropen

  Etter å ha hengt ytterst på kanten i flere uker har et nytt hus rast ned i skredgropen på Ask i Gjerdrum. – Det er ikke uventet at akkurat denne eiendommen raste ut, forteller regionsjef Toril Hofshagen i Norges vassdrags- og energidirektorat region øst. Hun forteller at det stadig har vært større eller mindre aktivitet i skredkantene. Kvikkleireskredet som gikk 30. desember, kostet ti menneskeliv.

  Leirskredet i Gjerdrum
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Nytt hus har rast ut

  Etter å ha hengt ytterst på kanten i flere uker har et nytt hus rast ned i skredgropen på Ask i Gjerdrum, skriver Romerikes Blad. NVE forteller til avisen at det til stadighet skjer avskallinger og mindre ras i skredgropa i Gjerdrum.

 • Bekrefter identitet på skredoffer

  Politiet bekrefter at det var Rasa Lasinskiene som ble funnet i skredområdet i Gjerdrum mandag morgen. De pårørende er varslet, skriver politiet i en pressemelding.

  – Dermed er alle de savnede etter leirskredet gjort rede for, opplyses det.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no