Webkamera Dyranut Hardangervidda Rv 7 27.02.2018
Foto: Statens Vegvesen

Kuldebølgen

Oppsummert

En kuldefront fra Sibir skaper problemer over hele Europa i månedskiftet februar mars 2018. I Roma har det snødd for første gang på seks år. Sibirkulden ventes å kjøle ned Europa hele uken.

 • Kulden tar slutt denne helgen

  Kulden i Sør-Norge tar slutt denne uken, og erstattes av et solid lavtrykk i helgen. Det sier meteorolog Roar Teigen i StormGeo til VG. Lavtrykket vil sende milde luftstrømmer innover Sør-Norge i helgen og begynnelsen av neste uke.

  Smeltet snømann
  Foto: Einar Falk
 • 22.000 uten vann i England og Wales

  Sprukne vannrør førte mandag til at 12.000 husstander i London var uten vann. Forrige ukes sibirkulde førte til at mange vannrør brast da tøværet kom søndag. I andre områder i England og Wales var rundt 10.000 husstander vannløse mandag.

 • Eldre kvinne frøs i hjel

  En kvinne i 80-årene ble natt til tirsdag funnet død utenfor leiligheten sin i et borettslag i Holmestrand i Vestfold. Ifølge Jarlsberg Avis frøs kvinnen i hjel. Politiet i Vestfold opplyser at kvinnen var begynnende dement.

 • Kulde gir problemer for gasseksport

  Kulde og sterk vind skaper problemer for norsk gasseksport. Prosessanlegget Kollsnes i Øygarden i Hordaland var kapasiteten i går halvert, skriver Aftenbladet. Anlegget gikk nesten som normalt i løpet av formiddagen i dag.

- Det er ekstremt kaldt. I vestlige fjelltrakter er det den følte temperaturen - 40 grader med vinden som er, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe. Vinden vil fortsette utover dagen og temperaturene vil ikke komme over - 10 noen steder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no