Webkamera Dyranut Hardangervidda Rv 7 27.02.2018
Foto: Statens Vegvesen

Kuldebølgen i 2018

Oppsummert

En kuldefront fra Sibir skaper problemer over hele Europa i månedskiftet februar mars 2018. I Roma har det snødd for første gang på seks år. Sibirkulden ventes å kjøle ned Europa hele uken.

 • Kulden tar slutt denne helgen

  Kulden i Sør-Norge tar slutt denne uken, og erstattes av et solid lavtrykk i helgen. Det sier meteorolog Roar Teigen i StormGeo til VG. Lavtrykket vil sende milde luftstrømmer innover Sør-Norge i helgen og begynnelsen av neste uke.

  Smeltet snømann
  Foto: Einar Falk
 • 22.000 uten vann i England og Wales

  Sprukne vannrør førte mandag til at 12.000 husstander i London var uten vann. Forrige ukes sibirkulde førte til at mange vannrør brast da tøværet kom søndag. I andre områder i England og Wales var rundt 10.000 husstander vannløse mandag.

 • Eldre kvinne frøs i hjel

  En kvinne i 80-årene ble natt til tirsdag funnet død utenfor leiligheten sin i et borettslag i Holmestrand i Vestfold. Ifølge Jarlsberg Avis frøs kvinnen i hjel. Politiet i Vestfold opplyser at kvinnen var begynnende dement.

 • Kulde gir problemer for gasseksport

  Kulde og sterk vind skaper problemer for norsk gasseksport. Prosessanlegget Kollsnes i Øygarden i Hordaland var kapasiteten i går halvert, skriver Aftenbladet. Anlegget gikk nesten som normalt i løpet av formiddagen i dag.

- Det er ekstremt kaldt. I vestlige fjelltrakter er det den følte temperaturen - 40 grader med vinden som er, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe. Vinden vil fortsette utover dagen og temperaturene vil ikke komme over - 10 noen steder.
Dårlig luftkvalitet gjorde at Miriam Hansen måtte begynne med forebyggende astmamedisin da hun flyttet til hovedstaden som 18-åring.

Miriam (26) måtte begynne med astmamedisin da hun flyttet til Oslo

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no