NRK Meny
Dagrun Eriksen (KrF)
Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

KrF-landsmøte 2015

Oppsummert

På KrFd landsmøte fikk et forslag om å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria stort flertall. Sentrale krefter i partiet håper dette skal åpne for et samarbeid med Arbeiderpartiet.

 • KrF åpner for Ap-samarbeid

  Det ble i helgen flertall for 10 000 syriske flyktninger til Norge, og sentrale Krfere åpner for Ap-samarbeid. Olaug Bollestad og Trond Giske er gjester i Politisk kvarter.

  Webvid27 HD Verden (med redundans)
 • Vil gi aktiv livshjelp til døende

  Kristelig Folkeparti (KrF) vil sikre retten til «aktiv livshjelp» ved livets slutt for å demme opp for kravet om legalisering av aktiv dødshjelp. Under landsmøtet i Trondheim vedtok partiet en rekke tiltak.

 • -Ja til tvungen kommunesammenslåing

  KrF åpner for å bruke tvang i kommunesammenslåinger. Dette for å hindre at én kommune blokkerer for andre kommuners ønske om sammenslåing. Det er klart etter votering på KrFs landsmøte

 • Vil intervjue lærer-søkere

  KrF vil at lærerstudenter skal siles gjennom et opptaksintervju, ikke ved høyere mattekrav. – Det kreves mye mer enn en god mattekarakter for å lykkes i klasserommet. Evnen til å kommunisere med barn og unge og til å være en tydelig leder, sier talsmann Anders Tyvand.

Webvid27 HD Verden (med redundans)
Nestleder Dagrun Eriksen taler på KrF-landsmøtet i Trondheim

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no