Hopp til innhold

Konkurs for Maribel-hoteller

Oppsummert

Hotellkonsernet Maribel, som har drive over 50 First- og Moxy-hotell i Noreg, er konkurs. Fem personer er tiltalt for mellom anna grovt skattesvikt og grovt bedrageri.

  • Økokrim anker «alt av frifinnelser» etter hotellkjedekonkurs

    Økokrim anker frifinnelsene fra Oslo tingrett i forbindelse med konkursen i hotellkjeden Maribel.

    – Alt av frifinnelser i saken ankes. Det er hovedsakelig på bevisbedømmelsen og lovanvendelsen, sier politiadvokat Ragna Flækøy Skjågødegård til E24.

    Økokrim mener at i alt fem personer er skyldige i grov økonomisk utroskap, grovt skattesvik, grovt bedrageri og grovt heleri i forbindelse med konkursen i hotellkjeden Maribel.

    (NTB)

    Økokrim
    Foto: NTB
  • Tiltalt etter konkurs

    Økokrim har tatt ut tiltale mot fem personer for grov økonomisk kriminalitet etter konkursen i hotellkonsernet Maribel for to år siden, skriver NTB. Maribel drifta blant annet First Hotell Vicotria på Hamar.

    Tiltalen gjelder blant annet grov utroskap, grovt skattesvik, grovt bedrageri og grovt heleri, skriver Økokrim i en pressemelding. Tiltalen for utroskap gjelder en lang periode og et samlet beløp på rundt 62 millioner kroner.

  • Økokrim: Fem personar tiltalt etter hotellkurs

    Økokrim reist tiltale mot fem personar for mellom anna grovt utruskap som svarar til eit samla beløp på ca. 62 millionar kroner, grovt skattesvikt, grovt bedrageri og grovt heleri, skriv Økokrim i ei pressemelding.

    Tiltalen følg etterforskinga av konkursen i hotellkonsernet Maribel AS.

    Etterforskinga konkluderer med at det blei inngått fiktive avtaler med skjulte personar, skriv Økokrim.

    – Konkurskriminalitet er eit samfunnsproblem som mellom anna rammer kreditorane og svekker tilliten til næringslivet, og særleg alvorleg er det viss ein uretteleg tapper økonomien i eit selskap som er i ein sårbar økonomisk situasjon, seier førstestatsadvokat Bård Thorsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no