Britisk politi til aksjon – her blir Assange arrestert

Julian Assange og Wikileaks

Oppsummert

Grunnleggeren av Wikileaks, Julian Assange, ble arrestert i den ecuadorianske ambassaden i London 11. april. Han frykter å bli utlevert til USA som anklager ham for spionasje og offentliggjøring av hemmelige dokumenter.

 • Frykter at journalister forfølges

  Forkjempere for pressefrihet frykter at journalister og medier vil bli stilt for retten i USA i kjølvannet av tiltalen mot Julian Assange.

  Flere presseorganisasjoner og medieeksperter reagerer sterkt på utviklingen i saken og betegner den som skremmende.

  – At Julian Assange tiltales for brudd på spionasjeloven, utgjør en direkte trussel mot pressefriheten og undersøkende journalistikk, advarer Reportere uten grenser.

  (NTB)

 • 17 nye tiltalepunkt mot Assange

  USA har retta 17 nye tiltalepunkt mot Wikileaks-grunnleggjar Julian Assange. Tiltalen seier mellom anna at Assange har jobba saman med den tidlegare militære analytikaren Chelsea Manning med å finne passordet til ein PC i USAs forsvarsdepartement.

 • Rettsmøte for Assange 3. juni

  Rettsmøtet for Wikileaks-grunnlegger Julian Assange vil bli holdt 3. juni, ifølge tingretten i Uppsala. Hvis tingretten beslutter at Assange skal pågripes, vil det bli utstedt en europeisk arrestordre der han blir begjært utlevert til Sverige.

 • Vil pågripe Assange i Sverige

  Svensk påtalemyndighet går rettens vei for å få Julian Assange utlevert til Sverige, der de vil pågripe ham i forbindelse med voldtektsanklagene fra 2010. Påtalemyndigheten ønsker behandling i Uppsala tingrett denne uken.

  X03508
  Foto: Peter Nicholls / Reuters
 • Europeisk arrestordre for Assange

  Svensk påtalemakt har bestemt at dei vil skrive ut ein europeisk arrestordre for Julian Assange og ber om at han blir utlevert til Sverige. Førre veke blei det kjent at valdtektsetterforskinga mot han i Sverige blir teke opp att.

  Wikileaks-stifter Julian Assange
  Foto: Nyhetsspiller
Voldtektsetterforskningen mot WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange gjenopptas.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no