Demonstranter med plakater som krever at Julian Assange settes fri i London
Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB Scanpix

Julian Assange og Wikileaks

Oppsummert

Grunnleggeren av Wikileaks, Julian Assange, sitter fengslet i Belmarsh-fengselet i London etter at han ble arrestert i den ecuadorianske ambassaden 11. april. Assange frykter å bli utlevert til USA som anklager ham for spionasje.

 • Ny tiltale mot Assange i USA

  USA reiser ny tiltale mot WikiLeaks-grunnlegger og varsler Julian Assange. Han anklages bl.a. for å ha rekruttert hackere, og på en konferanse oppmuntret til å innhente informasjon for WikiLeaks. Forsvarerne hans mener anklagene er politisk motivert.

 • Fikk barn mens han søkte tilflukt

  WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange skal ifølge en rapport ha fått to barn sammen med sin advokat de sju årene han tilbrakte i Equadors ambassade i London. Assange er fortiden fengslet i høysikkerhetsfengselet Belmarsh.

 • Assange ber om å verte lauslaten

  Advokatane til Julian Assange vil be om at han vert lauslaten mot kausjon, på grunn av koronaviruset. Den australske WikiLeaks-grunnleggaren sit i fengsel i Storbritannia, men meiner smittefaren tilseier at han bør sleppe ut.

 • Beordrer Chelsea Manning løslatt

  En domstol i USA har bestemt at Chelsea Manning skal løslates fra fengsel hvor hun har sittet i snart et år for å ha vist ringeakt for retten, melder NBC News. Den tidligere militær-analytikeren har nektet å vitne i en hemmelig etterforskning.

Voldtektsetterforskningen mot WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange gjenopptas.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no