NRK Meny
WikiLeaks Assange
Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Julian Assange og Wikileaks

Oppsummert

Grunnleggeren av Wikileaks, Julian Assange, har siden 2012 sittet i frivillig asyl i den ecuadorianske ambassaden i London, fordi han frykter å bli utlevert til USA som anklager ham for spionasje og offentliggjøring av hemmelige dokumenter.

 • Julian Assange må ut

  Ecuador sier WikiLeaks-gründeren Julian Assange, må ut av landets ambassade i London. Assange har holdt seg skjult der siden 2012. Equadors president sier at han har snakket med den britiske regjeringen om Assange, skriver Sky News.

 • Assange kan miste sitt skjulested

  Ecuador skal være nær ved å trekke tilbake beskyttelsen av WikiLeaks-gründer Julian Assange, og kaste han ut av landets ambassade i London, hvor han har bodd de siste seks årene. Det skriver journalisten Glenn Greenwald på sin nettside The Intercept.

 • Blokkerer internett for Assange

  Ecuadors myndigheter har sperret Julian Assanges muligheter for å kommunisere via internett fra ambassaden i London. Hensikten er å hindre Assange i å blande seg inn i andre lands affærer, heter det i en kunngjøring fra Ecuadors regjering.

 • Ny runde i retten for Assange

  En britisk domstol skal komme med en ny kjennelse i saken til Julian Assange den 13. februar, ifølge AFP. Tidligere i dag bestemte domstolen at arrestordren mot WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange skulle opprettholdes.

- Svensk påtalemyndighet informerer pressen etter beslutningen om å avslutte etterforskningen av Julian Assange.
- Svensk påtalemyndighet informerer pressen etter beslutningen om å avslutte etterforskningen av Julian Assange.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no