Britisk politi til aksjon – her blir Assange arrestert

Julian Assange og Wikileaks

Oppsummert

Grunnleggeren av Wikileaks, Julian Assange, ble arrestert i den ecuadorianske ambassaden i London 11. april. Han frykter å bli utlevert til USA som anklager ham for spionasje og offentliggjøring av hemmelige dokumenter.

 • Frykter for helsen til Assange

  Mer enn 60 leger skriver i et åpent brev at de er bekymret for Julian Assanges helse, og frykter at WikiLeaks-grunnleggeren kan dø i britisk fengsel. Den 48 år gamle australieren sitter fengslet i Storbritannia.

 • Nytt fengslingsmøte for Assange

  Det skal være nytt fengslingsmøte for Julian Assange i London. USA krever WikiLeaks-grunnleggeren utlevert for brudd på spionasjeloven. I februar skal en britisk domstol behandle Assanges klage på beslutningen om å utlevere ham.

 • Assange-nederlag i retten

  WikiLeaks-grunnlegger og spiontiltalte Julian Assange møtte i dag i retten i London, hvor han kjemper mot å bli utlevert fra Storbritannia til USA. Advokaten hans ønsket å utsette rettssaken som skal starte i februar, men det sa retten nei til.

  Julien Assange møtte i retten i London
  Foto: Elizabeth Cook / AP
 • Assange forblir fengslet

  WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange blir sittende i fengsel når soningstiden hans utløper i frykt for at han skal rømme. Assange skulle egentlig løslates 22. september. Han er begjært utlevert til USA, der han er tiltalt for brudd på spionasjeloven.

  WikiLeaks grunnlegger Julian Assange gestikulerer
  Foto: Pool New / Reuters
Voldtektsetterforskningen mot WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange gjenopptas.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no