WikiLeaks Assange
Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Julian Assange og Wikileaks

Oppsummert

Grunnleggeren av Wikileaks, Julian Assange, har siden 2012 sittet i frivillig asyl i den ecuadorianske ambassaden i London, fordi han frykter å bli utlevert til USA som anklager ham for spionasje og offentliggjøring av hemmelige dokumenter.

 • Dommer avviste innsyn i anklager

  En føderal dommer i USA har avvist å offentliggjøre et påstått anklageskrift mot WikiLeaks' Julian Assange, og sier det ikke er bevist at dokumentet finnes. En pressefrihetsgruppe i USA har krevd offentliggjøring av det påståtte hemmelige dokumentet.

 • Assanges advokat avviser avtale

  Advokaten til Julian Assange avviser en avtale som skulle gjøre det mulig for ham å dra fra Ecuadors ambassade i London. WikiLeaks-grunnleggeren har bodd på ambassaden siden 2012, da han søkte tilflukt der i frykt for å bli utlevert til USA.

 • AP: Assange kan forlate ambassaden

  Ecuadors president Lenín Moreno sier den britiske regjeringen har gitt forsikringer om at Wikileaks-grunnlegger Julian Assange kan forlate Ecuadors ambassade i London, melder nyhetsbyrået AP. Assange har oppholdt seg i ambassaden siden 2012.

 • Assange må vaske badet

  Det er ikke brudd på menneskerettighetene å vaske badet eller tørke opp etter katten. Heller ikke å betale sine egne internettregninger, slår en dommer i Ecuador fast. Dermed må Wikileaks-grunnlegger Julian Assange finne seg i strengere boregler.

- Svensk påtalemyndighet informerer pressen etter beslutningen om å avslutte etterforskningen av Julian Assange.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no