Én person er evakuert og brakt i sikkerhet etter jordskredet ved Kråkneset i Alta kommune onsdag ettermiddag. På grunn av stor skredfare har politiet fremdeles ikke kommet inn i området.

Jordskred i Alta

Oppsummert

Én person er evakuert og brakt i sikkerhet etter jordskredet ved Kråkneset i Alta. Totalt åtte bygninger ble feid på sjøen i det 650 meter brede skredet. På grunn av fortsatt stor skredfare har politiet fremdeles ikke kommet inn i området.

 • Ferdselsforbud etter jordras

  Alta kommune forlenger ferdselsforbudet på Kråknes ut juni etter funn av kvikkleire. Forrige uke gikk et stort jordras i området. Forbudet gjelder både fra land og fra sjøen og innføres i samråd med NVE og politiet, skriver Altaposten.

 • Forlenger ferdselsforbud

  Politiet har besluttet å forlenge ferdselsforbudet på Kråknes der kvikkleireraset gikk forrige uke. Det nye forbudet gjelder frem til onsdag kl. 15.00.

  Ras Kråknes i Alta.
  Foto: Anders Bjordal / NVE
 • Fortsatt ferdselsforbud ved Kråknes

  Ferdselsforbudet i skredområdet ved Kråknes er forlenget til onsdag klokken 15.00, opplyser Alta kommune i en pressemelding. Det har vært lite utvikling i skredområdet det siste døgnet, og NVE er i full gang med grunnundersøkelser på sørsiden.

 • Geotekniker på vei til skredområdet

  En geotekniker fra NVE er på vei til skredområdet i Alta hvor deler av gamle E6 er rast bort. Det går fremdeles ras i området. Geoteknikeren skal lage en plan for hva som skal gjøres videre, sier senioringeniør Anita Andreassen i NVE.

 • Nytt ras i Alta tok med seg veien

  En stor del av veien har rast ut på Kråknes i Alta, men denne gangen ble ingen bygninger skadet. Det er fortsatt fare for flere småras i området. Veistrekningen som raste ut var innenfor området som ble avsperret i forbindelse med jordskredet onsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no