NRK Meny

Iran og Syria

 • Iran rekrutterer pakistanske sjiaer

  Nettsider tilknyttet Irans revolusjonsgarde har i årevis hyllet sjiamuslimske fremmedkrigere som dør i Syria. Stadig flere av dem kommer fra Pakistan. Reuters skriver at det ikke er kjent hvor mange som er rekrutert, men at det dreier seg om flere hundre.

 • Insisterer ikke på å holde på Assad

  I forkant av fredagens toppmøte om Syria, signaliserer Iran at landet ikke lenger vil insistere på at president Bashar al-Assad skal beholde grepet om makten, ifølge iranske medier. Iran er sammen med Russland er en av Assads viktigste støttespillere.

 • Iranske offiserer drept i Syria

  To høytstående offiserer fra den iranske revolusjonsgarden er drept i kamp mot IS-opprørere i Syria, ifølge et iransk nyhetsbyrå. Forrige uke ble en kommandør i Irans revolusjonsgarde drept da han fungerte som rådgiver for den syriske hæren nær Aleppo

 • Iran vil diskutere Syria-fred

  Irans president Hassan Rouhani sier at de er klare for å diskutere en fredsløsning for Syria med hvem som helst. Uttalelsen kom i forbindelse med at Østerrikes president Heinz Fischer tirsdag innledet et tre dager langt statsbesøk i Iran.

 • Syria og Iran har signert avtaler

  Syria og Iran har signert flere avtaler om olje, elektrisitet, industri og investeringer, melder syrisk statlig TV ifølge Reuters. Ingen detaljer ble gitt i nyhetsmeldingen, som kom etter at en iransk representant møtte president al-Assad i Damaskus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no