Hopp til innhold
Henrettelsesrom i Huntsville-fengselet i Texas
Foto: Pat Sullivan / Ap

Henrettelser i USA

Oppsummert

Over 1500 mennesker er henrettet i USA siden 1976.

 • Tennessee stanser henrettelser for resten av året

  Henrettelsene i den amerikanske delstaten Tennessee stanses ut 2022 slik at prosedyrene for gift-innsprøytning kan gjennomgås.

  Det er guvernør Bill Lee som har besluttet å innstille henrettelsene. Han understreker betydningen av at prosedyrene blir fulgt.

  Bakgrunnen for beslutningen er en henrettelse som ble stanset i siste øyeblikk i midten av april. Den dødsdømtes advokat hadde bedt om resultatene av tester som skal utføres på kjemikaliene som brukes til å ta livet av den dødsdømte.

  Amerikanske myndigheter har tidligere framholdt at henrettelser med giftinnsprøytning er smertefritt. Eksperter som har vært innkalt som vitner av dødsdømte, har tvert imot hevdet at metoden kan være svært smertefull. (NTB)

 • Virginia forbyr dødsstraff

  Virginia har forbudt dødsstraff, som den første delstaten i det sørlige USA. Guvernør Ralph Northam skrev under på lovendringen onsdag. Virginia er dermed den 23. delstaten i USA som forbyr dødsstraff, skriver NTB.

 • Ny henrettelse i USA

  USA har gjennomført sin 13. føderale henrettelse, den siste mens Donald Trump har makten. Dustin Higgs er den tredje personen som er blitt henrettet med en giftsprøyte denne uken. Trump gjeninnførte i fjor føderal dødsstraff etter 17 års opphør.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no