Henrettelsesrom i Huntsville-fengselet i Texas
Foto: Pat Sullivan / Ap

Henrettelser i USA

Oppsummert

Første halvår i 2018 er 12 menn henrettet i USA, alle med en giftblanding. I 2017 ble 23 mennesker henrettet. I alt 1477 dødsdømte er henrettet i USA siden 1976.

 • Henrettet trippeldrapsdømt 70-åring

  I Texas er en trippeldrapsdømt 70-åring henrettet. Mannen var dømt for drap på svogeren sin og svogerens foreldre i 1989. Henrettelsen i fengselet i Huntsville torsdag kveld er den tredje i USA hittil i år, den andre i delstaten Texas.

 • Årets første henrettelse i USA

  En 61 år gammel raner og drapsmann ble onsdag henrettet i Texas. Henrettelsen er årets første i USA. Robert Mitchell Jennings var dømt til døden for å ha drept en politimann i forbindelse med et ran en julidag for drøyt 30 år siden.

 • Henrettet i elektrisk skol i USA

  David Earl Miller (61) ble torsdag henrettet i den elektriske stol i Nashville i Tennessee. Miller ble dømt til døden for å ha drept en psykisk utviklingshemmet kvinne i 1981. Han hadde sittet på dødscelle i 36 år.

 • Ber om henrettelse ved skyting

  Fire dødsdømte i Tennessee ber en føderal domstol la dem bli henrettet ved skyting i stedet for giftsprøyte eller elektrisk stol. Begjæringen ble levert dagen etter at delstaten gjennomførte sin første henrettelse med den elektriske stol siden 2007.

 • Skal avrette i elektrisk stol

  Styresmaktene i Tennessee i USA har planar om å avrette ein mann ved hjelp av elektrisk stol 1. november. Edmund Zagorski vart dømd til døden i 1984, og har sjølv bede om å få sleppe giftsprøyte og heller døy på denne måten, skriv The Tennessean.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no