Henrettelsesrom i Huntsville-fengselet i Texas
Foto: Pat Sullivan / Ap

Henrettelser i USA

Oppsummert

Hittil i år er 19 mennesker henrettet i USA. 18 av dem fikk en sprøyte med en dødelig giftblanding, mens en ble henrettet i elektrisk stol. Over 1500 dødsdømte er henrettet i USA siden 1976.

 • Mann henrettet med gift i Texas

  38 år gamle Justen Hall ble i natt henrettet i Huntville-fengselet i El Paso i USA. Han var dømt for å ha kvalt en kvinne i 1999 i frykt for at hun skulle varsle politiet om hans narkotikalovbrudd. Deretter begrov han liket i New Mexico-ørkenen.

 • Mann henrettet i Sør-Dakota

  En mann som er dømt for å ha drept en tidligere arbeidskollega med kniv i 1992, er henrettet i et fengsel i Sioux Falls i den amerikanske delstaten Sør-Dakota, melder Reuters. Dødsdømte Charles Rhines (63) ble henrettet med gift.

  Charles Rhines henrettet i Sør-Dakota
  Foto: Stephan Groves /South Dakota Department of Corrections / AP/AFP/NTB Scanpix
 • Drapsdømt mann henrettet i Texas

  En mann som er dømt til døden for å ha drept sin kone og to stesønner, ble onsdag henrettet i Texas i USA. Henrettelsen fant sted i Huntsville-fengselet og skjedde ved giftinjeksjon. Robert Sparks hadde diagnosen schizoaffektiv lidelse.

 • Seriemorder henrettet i Florida

  I USA har delstaten Florida henrettet seriemorderen Bobby Joe Long, melder nyhetsbyrået AP. 65-åringen fikk dødsdommen for å ha drept ti kvinner i 1984. Henrettelsen ble utført med giftsprøyte klokken 18.55, lokal tid torsdag kveld.

 • Mann henrettet i Texas

  John William King, en selverklært rasist som sto bak det grusomme drapet på en svart mann i 1998, ble onsdag henrettet i Texas. King fikk giftsprøyten i fengselet i Huntsville onsdag kveld, nesten 21 år etter drapet på James Byrd, jr.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no