Henrettelsesrom i Huntsville-fengselet i Texas
Foto: Pat Sullivan / Ap

Henrettelser i USA

Oppsummert

Hittil i år er 19 mennesker henrettet i USA. 18 av dem fikk en sprøyte med en dødelig giftblanding, mens en ble henrettet i elektrisk stol. Over 1500 dødsdømte er henrettet i USA siden 1976.

 • Christopher Vialva henrettet

  Torsdag henrettet USAs regjering Christopher Vialva (40) med giftsprøyte i det føderale fengselet i Terre Haute i Indiana. Han er den første svarte mannen som ble henrettet etter at myndighetene gjenopptok føderale henrettelser, melder The Guardian.

 • Avviste stans av henrettelse

  I USA har høyesterett avvist en søknad om å stanse en føderal henrettelse av Christopher Vialva, som var planlagt torsdag kveld i Terre Haute, Indiana. Vialva ble dømt for drap på to personer for 20 år siden, han var da 19 år, skriver CNN.

 • Tredje henrettelsen i USA denne uka

  Fredag henrettet USAs regjering Dustin Honken med giftsprøyte i det føderale fengselet i Terre Haute i Indiana. Det er den tredje henrettelsen på fire dager. Etter nesten 20 års opphold startet myndighetene å fullbyrde henrettelser denne uka.

 • Avretting utsett i USA

  Ein føderal distriktsdommar i USA har gitt ordre om å utsetje den fyrste avrettinga på føderalt nivå i landet på 17 år. Daniel Lewis Lee skulle etter planen verte avretta klokka 16 lokal tid. Han er dømd for eit trippeldrap i Arkansas i 1996.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no