NRK Meny
Henrettelsesrom i Huntsville-fengselet i Texas
Foto: Pat Sullivan / Ap

Henrettelser i USA

Oppsummert

Første halvår i 2018 er 12 menn henrettet i USA, alle med en giftblanding. I 2017 ble 23 mennesker henrettet. I alt 1477 dødsdømte er henrettet i USA siden 1976.

 • Dommar stansa avretting med gift

  Ein dommar i USA har stansa avrettinga av ein dobbeltdrapsmann i Nevada etter at farmasiselskapet som laga gifta som skulle ha vore nytta, protesterte. Avgjerda kom berre ni timar før dødsdømte Scott Raymond Dozier (47) skulle ha vore avretta.

 • Dødsdømt 40-åring henrettet i USA

  En 40 år gammel mann som ble dømt for å ha drept en fengselsvakt i 1996, ble henrettet i delstaten Georgia i USA fredag. 40-åringen er den andre personen som har blitt henrettet i Georgia i år.

 • Mann henrettet med giftsprøyte

  En dødsdømt mann ble onsdag kveld lokal tid henrettet i Texas i USA. Erick Davila døde etter å ha fått en giftsprøyte i Huntsville-fengselet, melder AP. Davila var dømt for drap på en fem år gammel jente og hennes bestemor i 2008.

 • Ga opp å gi dødsdømt sprøyte

  En henrettelse i den amerikanske delstaten Alabama måtte avbrytes etter at det medisinske personalet ikke klarte å finne en vene for å gi Doyle Lee Hamm (61) en dødelig injeksjon, skriver Sky News. Etter 2,5 timers leting etter en vene ga de opp.

 • Tre henrettelser planlagt i dag

  I tre amerikanske delstater er det planlagt henrettelser torsdag. De dødsdømte er Doyle Lee Hamm i Alabama, Thomas “Bart” Whitaker i Texas og Eric Scott Branch i Florida. Så langt i år er tre personer henrettet i Texas.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no