NRK Meny
Helikopterulykke i Bergen
Foto: Sindre Helgheim / NRK

Helikopter styrtet i sjøen i Bergen

Oppsummert

Et helikopter med tre personer styrtet 10. mai i Byfjorden utenfor Sandviken i Bergen. En person er fortsatt kritisk skadd etter ulykken, som ifølge Havarikommisjonen skyldes at trekket til en motor virvlet opp i motoren til helikopteret.

 • Gir millioner til Redningsselskapet

  Forretningsmannen David Tang (56) fra Hong Kong som overlevde helikopterstyrten i Bergen i mai gir Redningsselskapet en personlig gave på nær tre millioner kroner etter at de reddet livet hans. Det ble annonsert på en traumekonferanse i Førde i dag.

 • Gir 2,8 mill. til Redningsselskapet

  Redningsselskapet får i dag 2,8 millioner kroner fra David Tang, mannen som ble kritisk skadd i helikopterulykken i byfjorden i Bergen i mai i år. Tang ønsker å takke for at mannskapet på redningsskøyte Bjarne Kyrkjebø reddet livet hans. Tang og to andre var i helikoptre som styrtet i fjorden i det det skulle lande på en yatch.

  Helikopterstyrt i Sandviken, med ring, før styrt
  Foto: ESPEN HAAGENSEN
 • Tilbake etter helikopterstyrten

  David Tang, som vart kritisk skadd i helikopterstyrten i Sandviken, er no tilbake i Bergen for å takke dei som redda livet hans. Det skriv BT. Kinesaren vart skrive ut frå Haukeland universitetssjukehus 22. mai. Han huskar ikkje kva som skjedde i cockpit før helikopteret styrta. – Fleire av legane som var involvert i behandlinga, meinte eg ikkje ville overleve, seier Tang til avisa.

 • – På bedringens vei

  David Tang, som ble kritisk skadd i helikopterulykken i Bergen, skal være på bedringens vei. Det skriver pilot Quentin Smith på Facebook. – Jeg er så stolt av ham. Å høre stemmen hans igjen var utrolig, skriver Smith i en oppdatering på Facebook i ettermiddag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no