Gaupe felt i Surnadal
Foto: Gøran Rønning

Gaupejakt

Oppsummert

Miljødepartementet har bestemt at 55 gauper kan felles under årets gaupejakt som startet 1. februar. Det er registert 58 gaupefamilier i Norge, mens Stortingets bestandsmål er på 65 årlige familiegrupper, ifølge Rovdata.

 • SNO vil finne ut hva som skjedde

  En gaupeunge på 8,7 kilo ble felt i Vang i går, ifølge GD. Det var forbudt å jakte på familiegrupper i området, men SNO understreker at det ikke nødvendigvis er snakk om ulovlig jakt, fordi det hender at gaupeunger går alene på denne tiden av året.

 • Åpner for gaupejakt i Aust-Agder

  Kvotejakta på gaupe er åpnet igjen i et begrenset jaktområde som omfatter Åmli kommune og fem kommuner i Telemark, skriver Fylkesmannen i Agder på sine hjemmesider. Kvoten er fem dyr, av dette ett voksent hunndyr.

 • Gaupejakta startar igjen

  Gaupejakta startar igjen i Telemark på laurdag. Jakta vart stoppa måndag etter at to hodyr vart skotne. – Vi har diskutert saka og bestemt at vi tildeler eit justert jaktområde i åtte kommunar i Telemark, seier leiaren i jaktnemnda til Nationen.

 • Gaupejakta stoppet

  All jakt på gaupe er stoppet i Telemark, Vestfold, Buskerud og Aust-Agder etter at to hunndyr, muligens med unger, er skutt. Det er forbudt å jakte på familier. Det gjenstår fem dyr før årets kvote på 24 gauper i disse fylkene er oppfylt, melder NTB.

 • Gaupejakta i Telemark stoppet

  Gaupejakta i Telemark, Buskerud og Vestfold og deler av Aust-Agder er stoppet. Kvoten på inntil fem hunndyr er skutt, opplyser seniorrådgiver Odd Frydenlund Steen hos fylkesmannen i Telemark. Det er nå opp til rovviltnemnda å tildele reserveløyve, slik at jakta kan gjenåpnes.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no