Fremskrittspartiets landsmøte 2019

Oppsummert

Sylvi Listhaug (41) og Terje Søviknes (50) er valgt til første og andre nestleder i Fremskrittspartiet. Begge ble valgt med akklamasjon på siste dag av landsmøtet søndag

 • Kritiseres for Medietilsynet-vedtak

  Frp vedtok på landsmøtet i helga å legge ned Medietilsynet. – Uaktuelt i denne omgang, sier mediepolitisk talsperson Tage Pettersen i Høyre til Medier24. Freddy André Øvstegård, som har samme rolle i SV, mener forslaget er useriøst.

 • Hagens bompengeforslag vedteke

  Carl I. Hagen foreslo å bruke middel frå Oljefondet til å betale bompengegjeld i Noreg, då han bad om ordet på Frps landsmøte søndag. Forslaget fekk fleirtal og vart vedteke, trass i at nestleiar Sylvi Listhaug ikkje ynskja det.

 • Vil ikkje stanse vindmøllebygging

  Frp vil ikkje stanse byggingen av alle vindmøller på land, slik Oslo Frp har ynskja. Avgjerda vert tatt ved overveldande fleirtal på partiets landsmøte, skriv VG. Kommunane har inga vetorett mot utbygging, men meiningane deira skal vektleggjast.

 • Vedum: Billig retorikk fra Kallmyr

  Under Frp-landsmøtet sa justisminister Jøran Kallmyr at «Senterpartiet gjør Norge til et farligere sted for barn og unge», fordi Sp ikke støttet politireformen. – Det er billig retorikk fra Kallmyr, svarer Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum-

 • Siv Jensen beklager

  Frp-leder Siv Jensen sier til NRK at utalelsen hennes om å «knuse disse jævla sosialistene» under festtalen på Frps landsmøte var sagt med «et glimt i øyet» og tatt ut av proposjoner. Hun beklager samtidig til de som ble støtt av uttalelsen hennes.

- Senterpartiet gjør Norge til et farligere sted for barn og unge, sa justisminister Jøran Kallmyr da han talte til Frps landsmøte søndag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no