Hopp til innhold

Erna Solberg må svare om Siv Jensens sosialist-uttalelse

– Vi skal knuse de jævla sosialistene, sa Siv Jensen under Frps landsmøtemiddag. Erna Solberg må svare på hva hun synes om dette utsagnet, mener Ap-politiker Anette Trettebergstuen. Jensen sier at det ble sagt med et glimt i øyet.

Siv Jensen mener ordene var spøkefullt ment og ble sagt med glimt i øyet. Saken er tatt ut av proporsjoner, ifølge Frp-lederen.

UTTALELSEN SOM SKAPTE BRÅK: Siv Jensen mener ordene var spøkefullt ment og ble sagt med glimt i øyet. Saken er tatt ut av proporsjoner, ifølge Frp-lederen.

– Hva synes statsministeren om at regjeringens finansminister vil «knuse de jævla sosialistene», spør Trettebergstuen i et skriftlig spørsmål til statsminister Erna Solberg (H).

Hun krever et skriftlig svar fra Solberg. Ordene som Ap-politikeren reagerer på, falt ut av Jensens munn under middagstalen på Frps landsmøte lørdag kveld.

– Dette må jo være det beste kick-offet i verden. Det er bare å brette opp ermene, dundre ut og knuse disse jævla sosialistene, sa partilederen til applaus fra salen.

TOR MIKKEL WARA SIN SAMBOER PÅGREPET

BER SOLBERG RYDDE OPP: Anette Trettebergstuen forventer at statsminister Erna Solberg rydder opp i egne rekker, og tar avstand fra Jensens utsagn.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Utrolig drøyt

– Det er utrolig drøyt, og det er tydelig at lavmålet fra Frp og Siv Jensen vil ingen enda ta, sier Trettebergstuen til NRK.

Trettebergstuen, som nylig ble valgt til leder i Arbeiderpartiets kvinnenettverk, mener det er svært alvorlig at en partileder i Norge og et medlem av Høyre-regjeringen velger en slik retorikk.

– I ytterste konsekvens kan slike uttalelser være med på å legitimere hat og vold, og det må landets statsminister ta sterkt avstand fra, sier hun.

Arbeiderpartiets landsmøte

VIL HA SVAR: Annette Trettebergstuen har sendt inn et skriftlig spørsmål til Solberg, og vil vite hva statsministeren synes Jensens utsagn.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Jensen beklager

Siv Jensen beklager søndag ettermiddag utsagnet, som hun understreker var spøkefullt ment.

– Dersom noen ble støtt, så vil jeg selvfølgelig beklage. Men jeg tror at dersom de som er støtt hadde vært her i går, så ville de sett sammenhengen, sier Frp-lederen.

Jensen sier at disse ordene «ble sagt med et glimt i øyet», og at det «tas fullstendig ut av proporsjoner nå».

– Jeg ønsker ikke å tråkke på mine politiske motstandere. Jeg har stor respekt for dem, legger hun til.

Frp-lederen mener hun hadde glimt i øyet da hun sa at partiet skal «knuse de jævla sosialistene».

SVARER PÅ KRITIKKEN: Frp-lederen mener hun hadde glimt i øyet da hun sa at partiet skal «knuse de jævla sosialistene».

Frps nyvalgte nestleder Sylvi Listhaug sier at hun ikke ønsker å kommentere saken.

Hareide reagerer

Også KrFs Knut Arild Hareide reagerte sterkt og mener ordene bør trekkes tilbake.

– Jeg skriver i min bok at jeg har stor respekt for Siv Jensen. Hun er en real dame i politikken. Men uttalelsen som kom i går om venstresiden er ikke mye real. Den er ødeleggende for det politiske ordskiftet, skriver Hareide på Facebook.

Han legger til at han mener politikere bør omtale hverandre på en respektfull måte, og han viser til oppropet KS overleverte tidligere i år, som et tiltak mot hat og trusler i politikken.

Politikere ankommer NRK

REFSER: Knut Arild Hareide refser Siv Jensen etter at hun sa at partiet skulle «knuse de jævla sosialistene». Arkivfoto:

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad, som sitter i regjering med Jensen, er tilfreds med at Frp-lederen beklager ordbruken overfor dem som føler seg støtt. Han vil likevel ta en prat med Jensen om utsagnet, melder VG.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger