NRK Meny
Veien fram til tyrkisk EU-medlemskap kan være lang
Foto: OSMAN ORSAL / AP

Forholdet Tyrkia – EU

Oppsummert

EU-president Jean Claude Juncker sier at Tyrkias ønske om å bli medlem i EU, ligger langt unna, og at alle forhandlinger vil stoppe dersom Tyrkia gjeninnfører dødstraff. EU krever at Tyrkia oppfyller en rekke krav før landet får visumfrihet til EU.

 • Ingen løsning mellom EU og Tyrkia

  Dagens møte mellom EU-ledere og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan førte ikke til noen løsninger eller kompromisser. Det opplyser EU-president Donald Tusk til Reuters. Han sier EU og Tyrkia må ha en åpen og ærlig dialog for å jobbe sammen.

 • Tyrkia vil fortsatt bli EU-medlem

  I forkant av møtet med EU-president Donald Tusk i dag, sa Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, at et fullverdig EU-medlemskap fortsatt et er mål for Tyrkia. Tusk har tidligere uttalt at en rekke vanskelige saker blir tatt opp på møtet.

 • Erdogan skal møte EU-toppene

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal i møte med EUs ledere. Partene skal forsøke å reparere det anstrengte forholdet mellom EU og Tyrkia. Møtet holdes 26. mars i Varna i Bulgaria.

 • Erdogan ut mot journalist

  Tyrkias president Erdogan kritiserte en journalist i Frankrike som spurte ham om det stemte at Tyrkia har sendt våpen til Syria. Erdogan hevdet journalisten snakket som et medlem av gruppen til Gulen, som Tyrkia beskylder for kuppforsøk i 2016.

 • - Kan tilby Tyrkia partnerskap

  Frankrikes president Emmanuel Macron sier at EU kunne tilby Tyrkia partnerskap i stedet for medlemskap, melder AFP. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er fredag på besøk i Frankrike. Macron har uttrykt uro over utviklingen i Tyrkia.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no