NRK Meny
Veien fram til tyrkisk EU-medlemskap kan være lang
Foto: OSMAN ORSAL / AP

Forholdet Tyrkia – EU

Oppsummert

EU-president Jean Claude Juncker sier at Tyrkias ønske om å bli medlem i EU, ligger langt unna, og at alle forhandlinger vil stoppe dersom Tyrkia gjeninnfører dødstraff. EU krever at Tyrkia oppfyller en rekke krav før landet får visumfrihet til EU.

 • Erdogan skal møte EU-toppene

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal i møte med EUs ledere. Partene skal forsøke å reparere det anstrengte forholdet mellom EU og Tyrkia. Møtet holdes 26. mars i Varna i Bulgaria.

 • Erdogan ut mot journalist

  Tyrkias president Erdogan kritiserte en journalist i Frankrike som spurte ham om det stemte at Tyrkia har sendt våpen til Syria. Erdogan hevdet journalisten snakket som et medlem av gruppen til Gulen, som Tyrkia beskylder for kuppforsøk i 2016.

 • - Kan tilby Tyrkia partnerskap

  Frankrikes president Emmanuel Macron sier at EU kunne tilby Tyrkia partnerskap i stedet for medlemskap, melder AFP. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er fredag på besøk i Frankrike. Macron har uttrykt uro over utviklingen i Tyrkia.

 • -Tyrkia ikke nærmere EU-medlemskap

  Frankrikes president Macron sa etter et møte med Tyrkias president Erdogan at det ikke er mulig å komme videre med Tyrkias ønske om å bli medlem av EU. Årsaken er bekymring for flere menneskerettighetsbrudd i Tyrkia etter kuppforsøket i 2016.

 • – Erdogan til Frankrike neste uke

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reiser til Frankrike neste uke der han skal ha møter med sin franske kollega Emmanuel Macron, melder tyrkiske medier. Franske myndigheter har ikke kommentert opplysningen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no