Hopp til innhold

Forholdet India-Pakistan

Oppsummert

Pakistan ble uavhengig fra britiske India i 1947. Forholdet mellom det hinduistiske India og det muslimske Pakistan er anspent, og grenseområdet Kashmir er omstridt.

  • Pakistans utenriksminister besøker India

    Pakistans utenriksminister kom torsdag til India på det første offisielle pakistanske besøket i nabolandet på nesten ti år. Utenriksminister Bilawal Bhutto deltar på en konferanse i Shanghai Cooperation Organization, som er et samarbeidsorgan for land i Sør- og Sørøst-Asia under Kinas ledelse.

    Selv om det ikke er planlagt noe bilateralt møte mellom pakistanske og indiske ministre, mener observatører at besøket kan bidra til å redusere spenningen mellom de to nabolandene.

    (NTB)

  • India og Pakistan utvekslet atomlister

    Erkefiendene India og Pakistan har utvekslet lister over landets atomanlegg.

    Det skjer som følge av en avtale fra 1988 om at de to atommaktene ikke skal angripe hverandres anlegg.

    Forholdet mellom de to landene er anspent og de har utkjempet tre kriger. Begge land har rustet opp og utviklet atomvåpen.

    Listene ble overlevert samtidig i Islamabad og New Delhi søndag. De delte også lister over fengslede statsborgere. (NTB)

  • Pakistan hardt ut mot India

    Pakistans statsminister Imran Khan anklager indiske myndigheter for å spre hat og fordommer mot islam og kaller dem en trussel mot Indias 200 millioner muslimer. Khan hevdet indiske myndigheter er islamofobe da han talte i FN fredag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no