Forholdet India-Pakistan

Oppsummert

Pakistan ble uavhengig fra britiske India i 1947. Forholdet mellom det hinduistiske India og det muslimske Pakistan er anspent, og grenseområdet Kashmir er omstridt.

 • India vil hindre vann til Pakistan

  India sier de vil bygge demninger for å hindre at vannet i landets elver flyter inn i pakistanskkontrollert Kashmir. Myndighetene vil utnytte ubrukte vannressurser i tre elver for å forsyne indiske delstater i stedet for å la vannet gå til Pakistan.

 • India og Pakistans forhold anspent

  Pakistan minner om at det er lett å starte krig, og lover å slå tilbake, dersom India angriper dem. India hevder Pakistan står bak forrige ukes angrep mot en millitær busskollone i Kashmir, der minst 40 indiske soldater ble drept.

 • Drepte soldater i Kashmir

  To pakistanske soldater skal ha blitt drept av indiske soldater i det omstridte grenseområdet Kashmir. Ifølge Pakistan var skytingen uprovosert, men de besvarte den, melder AP. Det er ukjent om noen indiske soldater er drept.

 • 70 års uavhengighet for Pakistan

  Pakistan markerer mandag 70 års uavhengighet fra det britiske India. I 1947 ble det britiske India oppløst til to uavhengige stater – India, der hinduer utgjør flertallet, og Pakistan, der muslimer utgjør flertallet. India markerer på tirsdag.

 • Fire soldater drept i Kashmir

  Fire pakistanske soldater ble drept da granater traff bilen de satt i nær den indiske grensen i Kashmir, melder Reuters. Pakistanske militærkilder sier granatene kom fra indisk side. Det indiske forsvarsdepartementet avviser kjennskap til episoden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no