Forholdet India-Pakistan

Oppsummert

Pakistan ble uavhengig fra britiske India i 1947. Forholdet mellom det hinduistiske India og det muslimske Pakistan er anspent, og grenseområdet Kashmir er omstridt.

 • Drepte soldater i Kashmir

  To pakistanske soldater skal ha blitt drept av indiske soldater i det omstridte grenseområdet Kashmir. Ifølge Pakistan var skytingen uprovosert, men de besvarte den, melder AP. Det er ukjent om noen indiske soldater er drept.

 • 70 års uavhengighet for Pakistan

  Pakistan markerer mandag 70 års uavhengighet fra det britiske India. I 1947 ble det britiske India oppløst til to uavhengige stater – India, der hinduer utgjør flertallet, og Pakistan, der muslimer utgjør flertallet. India markerer på tirsdag.

 • Fire soldater drept i Kashmir

  Fire pakistanske soldater ble drept da granater traff bilen de satt i nær den indiske grensen i Kashmir, melder Reuters. Pakistanske militærkilder sier granatene kom fra indisk side. Det indiske forsvarsdepartementet avviser kjennskap til episoden.

 • Flere drept i kamper i Kashmir

  Fire opprørere og tre indiske soldater ble i helgen drept i kamper i Kashmir mellom India og Pakistan, ifølge den indiske hæren. Sammenstøtet fant sted rundt 140 kilometer nordvest for Srinagar, den største byen i indiske Kashmir, sier en talsmann.

 • India raser mot dødsdom

  India advarer Pakistan mot å henrette en tidligere indisk marineoffiser som er dømt til døden for spionasje mot Pakistan. India kaller rettssaken mot Kulbushan Sudhir Jadhav en farse og hevder at det ikke foreligger bevis for at han er indisk spion.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no