Hopp til innhold
Plastposer på søppelfylling i Nairobi
Foto: Ben Curtis / AP

Forbud mot plastposer

Oppsummert

Mer enn 100 områder, land og regioner har innført totalforbud mot plastposer.

  • Rema 1000 har solgt 15 millioner færre plastposer i høst

    Nordmenn bruker stadig færre plastposer. Det merker de hos Rema 1000. Kundene og kjeden har spart miljøet for 15 millioner plastposer de fire siste månedene.

    I perioden august, september, oktober og november har Rema 1000 hatt en nedgang i plastposesalget på 40 prosent, etter at prisene økte.

    Dette igjen betyr at Rema i fellesskap med kundene har spart miljøet for svimlende 15 millioner plastposer siden august, skriver matvarekjeden i en pressemelding.

    – Det er svært gledelig å se at mange av våre kunder har tatt i bruk handlenett, eller andre bærekraftige alternativer til plastposen, sier leder for samfunnsansvar og bærekraft i REMA 1000, Emilie Våge. (NTB)

  • Tanzania forbyr plastposar

    Tanzania har innført totalforbod mot bereposar av plast og varslar solide bøter for dei som held fram med å produsere og bruke dei. Andre afrikanske land som Kenya og Rwanda har innført liknande forbod i eit forsøk på å få bukt med forsøpling.

  • Danmark forbyr tynne plastposer

    I sin handlingsplan mot plast foreslår Danmarks regjering å forby tynne plastposer og innføre forbud mot å gi bort andre plastposer gratis. De tynne posene, som i Danmark er kjent som knitreposer, brukes ofte bare én gang, skriver Politiken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no