NRK Meny
Tre kvinner med niqab
Foto: Kathrine Brønn / NRK

Forbud mot nikab og burka

Oppsummert

Regjeringen går inn for et nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg i alle utdanningsinstitusjoner.

 • Refser moderparti for nikab-forbud

  Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU) mener moderpartiet feiget ut i kampen for religionsfrihet da de stemte for forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg, skriver Vårt Land. 
KrF sammen med de tre regjeringspartiene og Senterpartiet vedtok forbudet.

 • Frp forsvarer nikab-forslag

  Arbeiderpartiet er skuffet over regjeringens nikab-forslag og vil skjerpe det. Frps Kari Kjønaas Kjos mener forslaget er et langt skritt i riktig retning. – At det kommer på plass et nasjonalt regelverk, er det viktigste for oss, sier Kjos til NTB.

 • Vil forby ansiktdekkende plagg

  Finansminister Siv Jensen, kunnskapsminister Jan Tore Sanner og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø legger fredag frem regjeringens forslag om forbud mot ansiktsdekkende plagg i barnehager, skoler og utdanningsinstitusjoner.

 • Lover å betale burka-bøter

  En rik algerier tilbyr seg å betale bøtene for muslimske kvinner som fortsetter å bære burka og nikab i Danmark. Rachid Nekkaz har tidligere kommet med samme tilbudet i andre land som innfører forbud, og hevder å ha betalt 1538 slike bøter til nå.

Regjeringa vil legge frem nytt lovforslag om klesplagg som dekker ansiktet
Student Leyla Hasic går med nikab men får kritikk for at dette ikke virker innbydende for andre. Se klippet fra Debatten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no