Hopp til innhold
Folk tok ut på gatene etter jordskjelv på Filippinene natt til 27. juli 2022
Foto: JAM STA ROSA / AFP

Filippinene

Oppsummert

Folk tok ut på gatene etter jordskjelv på Filippinene natt til 27. juli 2022

 • Filippinene: Skal etablere amerikanske militærbaser

  Filippinene varsler etablering av fire nye militærbaser i samarbeid med USA. Basene skal plasseres på ulike steder i landet.

  – Disse fire nye stedene ligger spredt rundt på Filippinene. Noen ligger i nord, noen rundt Palawan, og noen enda lenger sør, sier president Ferdinand Marcos. Marcos legger til at basene vil styrke landets evne til å forsvare østsiden av den største øya Luzon. Øya er den nærmeste filippinske hovedøya til Taiwan.

 • Jordskjelv på Filippinene

  Et jordskjelv med styrkegrad 6 har rammet Mindanao i Filippinene, melder nyhetsbyrået Reuters.

  Skjelvet ble utløst 8 kilometer under jordens overflate, opplyser EMSC.

  En ansatt hos Maragusans krisemyndigheter sier til nyhetsbyrået AFP at de undersøker rapporter om et jordskred ved en motorvei.

  – Vi har ikke mottatt noen rapporter om annen skade eller personskader, men vi undersøker landsbyene rundt byen, sier vedkommende, som ikke vil oppgi sitt navn.

 • Fly styrtet i vulkan på Filippinene

  Fire mennesker omkom da et småfly styrtet i en av Filippinenes mest aktive vulkaner. Flyet styrtet nær krateret på Mayon-vulkanen lørdag.

  De to døde er to filippinske flygere og to australske statsborgere, ifølge myndighetene.

  På grunn av dårlig vær lyktes det først torsdag for redningsmannskap å ta seg fram til flyvraket. Da var det ikke liv å se, melder NTB.

  Vulkanen ligger 330 kilometer sørøst for hovedstaden Manila.

  Leting etter savnet småfly på Mayhon på Filippinene
  Foto: AP
 • Jordskjelv på Filippinene

  Samar på Filippinene ble onsdag rammet av et jordskjelv med en styrke på 5,8. Det er så langt ikke meldt om skader på personer eller bygninger.

 • Filippinene sier Kina skjøt med laser mot kystvaktskip

  Striden i Sør-Kina-havet har toppet seg etter at Filippinene anklaget Kina for å ha skutt med en militær laser mot et filippinsk kystvaktskip. Filippinene anklager Kina for å blokkere levering av mat og utstyr til filippinsk militært personell på Second Thomas Shoal som er en av de omstridte øyene i Sør-Kinahavet.

  Sør-Kina-havet er omkranset av Vietnam, Malaysia, Singapore, Indonesia, Brunei, Filippinene, Taiwan og Kina, og alle gjør krav på deles av det ressursrike havområdet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no