Rodrigo Duterte knytter neven sammen med en gruppe filippinske soldater
Foto: ERIK DE CASTRO / Reuters

Filippinene

Oppsummert

Filippinenes omstridte president Rodrigo Duterte er i konflikt med grupper som kjemper for kvinner rettigheter. Duerte har flere ganger spøkt om voldtekt og har sagt at han som tenåring forsøkte å forgripe seg på en tjenestejente.

 • Eksplosjonar ved val på Filippinane

  Det er ikkje meldt om skadde etter at to granatar eksploderte i provinsen Maguindanao på valdagen for lokalpolitikk og kongressen på Filippinane måndag. Sikkerheitsberedskapen er trappa opp og det er forbod mot våpen og alkohol.

  Val på Filippinane
  Foto: Aaron Favila / AP
 • Ett av tre gisler reddet

  Et indonesisk gissel klarte å svømme i sikkerhet, mens en landsmann druknet i en aksjon for å frigi dem på Filippinene. En malaysier ble skutt av gisseltakerne. En militær talsmann sier redningsaksjonen fant sted på øya Simusa i Sulu-regionen.

 • Duterte truer med kupp

  Filippinenes president Rodrigo Duterte truer med å innføre «revolusjonært styre» og arrestere sine motstandere om han ikke får sin vilje. Dutertes uttrykte sin frustrasjon over å bli kritisert mens han forsøkte å rette opp uregelmessigheter i landet.

 • 14 antatte opprørere drept

  Politiet på Filippinene sier de har skutt og drept 14 mistenkte opprørere i provinsen Negros Oriental. Menneskerettighetsgrupper og grupper av bønder fordømte drapene og sier de drepte var bønder, inkludert to landsbyoverhoder.

 • Metamfetamin gjemt i te og kjeks

  Amfetamin for nesten 180 millioner kroner er funnet skjult i teposer og kjeksbokser i årets hittil nest største narkotikabeslag i Filippinene. Filippinske myndigheter opplyser at tre kinesere og en kinesiskfilippinsk tolk er pågrepet i saken.

  Metamfetamin i te
  Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no