Rodrigo Duterte knytter neven sammen med en gruppe filippinske soldater
Foto: ERIK DE CASTRO / Reuters

Filippinene

Oppsummert

Filippinenes omstridte president Rodrigo Duterte er i konflikt med grupper som kjemper for kvinner rettigheter. Duerte har flere ganger spøkt om voldtekt og har sagt at han som tenåring forsøkte å forgripe seg på en tjenestejente.

 • Erklærer nasjonal epidemi

  Filippinenes helsedepartement har erklært utbruddet av denguefeber for en nasjonal epidemi. Ved en slik erklæring kan lokale myndigheter kreve rask hjelp fra et spesielt fond. Så langt i år er 146.062 personer smittet, og 622 har dødd av feberen.

 • 31 bekreftet døde i fergeulykke

  31 personer er så langt bekreftet omkommet etter at tre ferger kantret i Filippinene lørdag, melder Reuters. Fergene fraktet 96 passasjerer og mannskap da uvær gjorde at de kantret på sjøen. Det er fortsatt tre personer som er savnet.

 • Duterte sier nei til domstol

  Den filippinske presidenten Rodrigo Duterte sier han nekter å bli stilt for en internasjonal domstol for forbytelser mot menneskeheten, skriver Reuters. Siden han ble president i 2016, har minst 5000 personer blitt drept i krigen mot narkotika.

 • Dengue-varsel på Filippinene

  Myndighetene på Filippene har utstedt nasjonalt dengue-varsel etter flere utbrudd som har tatt livet av minst 450 siden januar. Det har blitt meldt over 100 000 tilfeller i landet det siste halvåret, 85% flere enn samme tid i fjor, sier CNN.

 • Eksplosjonar ved val på Filippinane

  Det er ikkje meldt om skadde etter at to granatar eksploderte i provinsen Maguindanao på valdagen for lokalpolitikk og kongressen på Filippinane måndag. Sikkerheitsberedskapen er trappa opp og det er forbod mot våpen og alkohol.

  Val på Filippinane
  Foto: Aaron Favila / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no