NRK Meny
Rodrigo Duterte knytter neven sammen med en gruppe filippinske soldater
Foto: ERIK DE CASTRO / Reuters

Filippinene

Oppsummert

Den filippinske regjeringa og kommunistgeriljaen signerte i 2016 ein våpenkvileavtale etter forhandlingar i Oslo. Den 47 år lange væpna konflikten kosta 30 000 liv. No kan fredsavtalen ha rakna. Duterte har bede militæret arrestere opprørsleiarane.

 • Journalist drept på Filippinene

  Radiojournalisten Joey Llana (38) ble fredag skutt og drept på vei til jobb på Filippinene, melder NTB. Hendelsen skjedde på en motorvei i kommunen Daraga i Albay-provinsen. Journalisten var kjent for å rette kritikk mot lokale politikere.

 • Planlagt Filippinene-møte utgår

  Et forhandlingsmøte mellom myndighetene på Filippinene og venstrebevegelsen NDFP var planlagt i Oslo på torsdag, men planen er forkastet, fordi presidenten krever å holde dem på Filippinene, opplyser NDFPs fremste politiske rådgiver til Klassekampen.

 • 15 opprørarar drepne på Filippinane

  Militæret på Filippinane seier dei har drepe 15 islamistiske opprørarar i provinsen Maguindanao. Opprørarane tilhøyrde ein utbrytargruppe frå Moros islamske frigjeringsfront som har binding til IS, ifølgje styresmaktene på Filippinane.

 • President vil ikke ha innblanding

  En menneskerettighetsekspert mener Filippinenes rettslige uavhengighet er truet, etter at en dommer ble avsatt i mai. President Robert Duterte sier ifølge Reuters at eksperten ikke skal blande seg i landets saker, og at han «kan dra til helvete».

 • Høyesterettsdommer avsatt

  Den filippinske høyesterettsdommeren Maria Lourdes Sereno er avsatt. Begrunnelsen er at hun ikke skal ha redegjort godt nok om økonomien sin. Aktivistgrupper mener kritikk mot presidenten er den egentlige årsaken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no