NRK Meny
Rodrigo Duterte knytter neven sammen med en gruppe filippinske soldater
Foto: ERIK DE CASTRO / Reuters

Filippinene

Oppsummert

Den filippinske regjeringa og kommunistgeriljaen signerte i fjor ein våpenkvileavtale etter forhandlingar i Oslo. Den 47 år lange væpna konflikten kosta 30 000 liv. No kan fredsavtalen ha rakna. Duterte har bede militæret arrestere opprørsleiarane.

 • Dødstallet stiger på Filippinene

  Minst 208 mennesker er bekreftet døde som følge av flom og jordskred utløst av en tropisk storm sør på Filippinene. 40.000 mennesker flyktet til midlertidige leire, mens ytterligere 70.000 har måttet forlate hjemmene sine, ifølge hjelpeorganisasjoner.

 • 120 døde og 160 savnet etter storm

  Mer enn 120 mennesker har mistet livet og 160 andre er savnet etter at den tropiske stormen Tembin sør i Filippinene utløste flom og jordskred, ifølge en foreløpig rapport fra myndighetene.

 • Over 200 omkom på Filippinene

  Flom og jordskred utløst av den tropiske stormen Tembin sør på Filippinene har kostet minst 200 personer livet, opplyser myndighetene i landet.

 • Landsby ødelagt av tropisk storm

  Antallet døde etter den tropiske stormen som har herjet på Filippinene, er nå kommet opp i over 130 personer. De omkomne var på øya Mindanao, hvor stormen har utløst flommer og jordskred og har totalødelagt minst én landsby.

 • Dødstallene stiger på Filippinene

  Over 70 mennesker er nå bekreftet omkommet etter at en tropisk storm herjet på Filippinene i går, melder AFP, som siterer lokale myndigheter. Flere titalls personer er fortsatt savnet. Stormen forårsaket flere flommer og jordskred på øya Mindanao.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no