Rodrigo Duterte knytter neven sammen med en gruppe filippinske soldater
Foto: ERIK DE CASTRO / Reuters

Filippinene

Oppsummert

Filippinenes omstridte president Rodrigo Duterte er i konflikt med grupper som kjemper for kvinner rettigheter. Duerte har flere ganger spøkt om voldtekt og har sagt at han som tenåring forsøkte å forgripe seg på en tjenestejente.

 • Kjæledyr velsignet på Filippinene

  Dyreeiere på Filippinene fikk søndag kjæreldyrene sine velsignet i en seremoni for å markere den internasjonale dyredagen. Dyr og eiere var i biler med vinduene nede slik at presten, ikledd munnbind, kunne dryppe hellig vann på dyrene.

  Laster Twitter-innhold
 • Mistenkt for selvmordsangrep

  Enkene etter to filippinske jihadister er mistenkt for å ha gjennomført selvmordsangrepet som drepte 14 mennesker i byen Jolo, sør på Filippinene mandag. 74 personer ble i tillegg såret av de to bombene som eksploderte med en times mellomrom.

 • Ti drept i eksplosjoner

  Minst ti personer skal være drept etter to forskjellige eksplosjoner i byen Jolo på Filippinene skriver Al Jazeera. Flere dusiner skal være skadd. En motorsykkel lastet med eksplosiver skal være grunn til en av eksplosjonene.

 • Minst éin død etter jordskjelv

  Minst éin person er død etter at eit jordskjelv skaka Filippinane tysdag morgon. Det vert meldt om store skadar på hus, vegar og ei hamn i Cataingan, ein by med om lag 50.000 innbyggjarar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no