NRK Meny
James Comey
Foto: AARON P. BERNSTEIN / Reuters

FBI-Comey vitner om Trump

Oppsummert

Tidligere FBI-sjef James Comey, som fikk sparken av Donald Trump, forklarte seg i to og en halv time for senatets etterretningskomité.

 • Senatet godkjente Wray

  Justiskomiteen i Senatet har godkjent Christopher Wray som ny FBI-sjef. President Donald Trump utpekte Wray etter å ha sparket tidligere FBI-sjef James Comey i mai. Nå gjenstår kun avstemningen i Senatet før det blir klart om han blir sjef eller ikke.

  FBI-sjef Christopher Wray
  Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP
 • – Burde ikke sitte oppe så lenge

  Senator John McCain slår tilbake mot kritikk av spørsmålene og spekulasjoner rundt helsetilstanden på Twitter etter dagens Comey-høring.

  Arizona-republikaneren vakte oppsikt da han blant annet begynte å utspørre den tidligere FBI-sjefen om Hillary Clintons eposter, som ikke var tema for seansen i senatet, og var mindre energisk enn vanlig. Til tider så Comey ut til å ha problemer med å følge ham.

  – Ut fra Twitter får jeg inntrykk av at spørsmålene mine gikk over folks hoder. Kanskje jeg ikke burde sitte så lenge oppe om natta for å se kampene til [baseballaget] Diamondbacks, skriver han i en uttalelse, og fortsetter:

  – Jeg ønsket å finne ut om Comey fulgte samme fremgangsmåte rundt nøkkelspørsmål etter interaksjonene med Trump [som med Clinton]. Jeg mener fortsatt at dette spørsmålet er viktig, og kommer til å sende dem skriftlig til Comey, skriver han.

  Comey forstår ikke helt McCain under senatshøringen
Comey forstår ikke helt McCain under senatshøringen
Trumps advokat, Marc Kasowitz, anklager Comey for lekkasjer
Tove Bjørgaas om Comey-høring - fra Dagsnytt 18
Comey vil ikke svare på om Trump konspirerte med Russland i åpen høring

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no