Stortinget
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Etterlønn fra Stortinget

Oppsummert

Representanter kan få tre måneders etterlønn når de forlater Stortinget dersom de ikke har en jobb å gå til. Ytelsen kan forlenges til et år. Etterlønnen er 631.000 kroner, noe som utgjør 66 prosent av stortingslønnen på 956.000 kroner.

 • 14 får etterlønn fra Stortinget

  14 tidligere stortingspolitikere sliter med å få jobb, ifølge Vårt Land. Seks av dem er fra Fremskrittspartiet, fem fra Arbeiderpartiet, to fra Høyre og en fra Kristelig Folkeparti. Etterlønnen er på 631.000 kroner.

 • Stortingsrepresentant arbeidsløs

  Tidligere stortingsrepresentant for Frp Ingebjørg Godskesen er en av 16 stortingsrepresentanter fra forrige periode som fortsatt er arbeidsløse og har fått innvilget etterlønn i tre måneder fra nyttår. Etterlønnen er på drøyt 51.000 kroner per måned.

  Ingebjørg Godskesen
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • KrF snur også

  – Når et snevert unntak for etterlønn blir fremstilt som hovedregelen, vil jeg anbefale KrFs stortingsgruppe å snu, sier Line Henriette Hjemdal i KrF. Heller ikke de ønsker lenger å støtte utvidelsen av stortingets etterlønn fra ett til to år.

 • – Synd Ap ikke forstod det i går


  – Denne gangen er Gahr Støres vingling til å leve med, fordi han kommer til riktig konklusjon til slutt. Det er synd at det måtte så sterke reaksjoner til for at Ap skulle forstå at vedtaket i går, ikke tålte dagens lys, sier Høyres Stefan Heggelund.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no