Hopp til innhold
Elkem Solar Kristiansand
Foto: NRK

Elkem

 • Elkem kjøper Rec Solar Norway

  Elkem kjøper Rec Solar Norway-fabrikkene i Kristiansand og på Herøya.

  Det melder selskapet i en børsmelding mandag morgen.

  – Gjennom denne avtalen sikrer Elkem kontroll over industrielle områder og anlegg i Kristiansand og på Herøya. Dette gir oss muligheten til å skape lokale synergier og videreutvikle Fiskaa-anlegget, skriver Elkem-direktør Håvard Moe i meldingen.

  I november ble det kjent at Rec Solar legger ned virksomheten sin i Norge, og at rundt 100 ansatte mister jobben.

  I børsmeldingen står det at kjøpet ikke vil påvirke nedbemanningsprosessen som er igangsatt av Rec Solar.

 • Statkraft og Elkem signerte ny kraftavtale

  – Elkem og Statkraft har signert en ny kraftavtale som skal sikre Elkems anlegg i Bremanger ytterligere krafttilgang i perioden 2024-2033, skrives det i en pressemelding tirsdag.

  Kontrakten skal sikre totalt tre TWh i en tiårsperiode. Elkem har de fleste av sine norske produksjonsanlegg lokalisert i Midt- og Nord-Norge.

 • Elkem med rekordinntekter og resultater i 2022

  Elkems driftsinntekter endte i fjerde kvartal på 10,4 milliarder. Industriselskapet avsluttet fjoråret med historisk høye driftsinntekter og resultat.

  Elkems samlede driftsinntekter var i fjor på 45,9 milliarder kroner, noe som er ny rekord for selskapet.

  I kvartalsrapporten til Elkem kommer det fram at driftsinntektene for fjerde kvartal i fjor var 10,4 milliarder kroner, som var på linje med tilsvarende kvartal i 2021.

  Brutto driftsresultat (EBITDA) for hele fjoråret utgjorde nesten 12,9 milliarder kroner, en økning på 65 prosent fra det foregående rekordåret 2021.

 • Rekordresultat for Elkem

  Industriselskapet Elkem hadde inntekter på 11,9 milliarder kroner i årets første kvartal, det høyeste i selskapets historie. Inntektene er 65 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor. Dette forklares blant annet med høye priser og god etterspørsel i viktige markeder.

 • Vedtaket om en kvartsgruve på Nasafjell må vente

  Nærings- og fiskeridepartementet har fremdeles ikke avgjort om det blir gruvedrift på Nasafjellet i Nordland. Når avgjørelsen kommer, er foreløpig usikkert.

  – På grunn av håndtering av koronapandemien har Nærings- og fiskeridepartementet hatt et stort arbeidspress og begrenset kapasitet til ordinær saksbehandling. Derfor er saksbehandlingen av Nasafjell-saken forsinket, opplyser departementet.

  Det var i 2017 at Elkem ASA sendte sin søknad om å få utvinne kvarts i området.

Elkem i Kristiansand
Video av bygning og utrykningsmannskap

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no