Elkem Solar Kristiansand
Foto: NRK

Elkem

 • Helge Aasen held fram som Elkemsjef

  Helge Aasen har vore fungerande konsernsjef i metall og materialprodusenten Elkem sidan i sommar. No held han fram som sjef for selskapet.

  Aasen var selskapet sin konsernsjef frå 2009 til 2019, og eit samrøysta styre har no sagt ja til at han kan fortsette å styre selskapet.

  – Helge kjenner selskapet betre enn dei fleste og er den beste kandidaten til å sikre gode leveransar i den komande perioden samstundes som vi også utviklar selskapet i tråd med vår strategi, seier styreformann Hao Zhigang.

  Michael Koenig, som byrja som konsernsjef i Elkem i 2019, slutta på dagen 30. juni i år.

 • Naboer klager på støv og lukt

  Kristiansand kommune har mottatt flere naboklager den siste tiden på utslipp av støv og plagsom lukt fra Elkem Carbon på Fiskaa.

  Kommunen har tatt saken opp med bedriften og Miljødirektoratet, for å sikre at utslippene ikke er helseskadelige for de som bor i området.

  I dag skal bedriften ha møte med naboer om saken.

  Både Miljødirektoratet og Elkem sier utslippene holder seg innenfor de grenseverdiene og tillatelser som er gitt.

  Elkem i Kristiansand
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK Luftfoto
 • Elkem-sjefen slutter på dagen

  Michael Koenig slutter på dagen som konsernsjef i metall- og materialprodusenten Elkem. Koenig begynte i jobben høsten 2019. Han kom fra jobben som administrerende direktør i China National Bluestar. – Jeg drar for å forfølge andre muligheter. Neste konsernsjef vil jobbe i et sterkt selskap med en stor framtid, sier Koenig.

  – Vi takker Michael for å ha tjent Elkem i nøkkelroller i nesten fem år. Først som styreleder og deretter som administrerende direktør, sier styreleder Hao Zhigang.

  Helge Aasen blir midlertidig konsernsjef. Han var i stillingen fra 2009 til 2019.

Elkem i Kristiansand
Video av bygning og utrykningsmannskap

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no