NRK Meny

Statkraft

 • Statkraft saksøkes av entreprenør

  Statkraft saksøkes av en tidligere entreprenør i Tyrkia, som truer med å holde flere navngitte topper personlig ansvarlig for prosjektet med Cetin-demningen. Saken har bakgrunn i en tvist etter at Statkraft trakk seg ut, skriver Dagens Næringsliv.

 • – Statkraft må spare 800 millioner

  Statkraft gikk med et underskudd på nesten 200 millioner kroner før skatt i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen varsler innsparinger i Statkraft på 800 millioner kroner de neste årene.

 • Statkraft kutter 200 i Norge

  Statkraft reduserer bemanningen med 500-600 personer for å spare kostnader. I underkant av 200 av stillingene forsvinner i Norge, mens resten skyldes nedbemanning og salg av virksomhet i Brasil, opplyser kraftselskapet som har om lag 3.800 ansatte.

 • Krever Belgia-oppgjør fra Statkraft

  Skattemyndighetene krever oppgjør fra Statkraft for årene 2008-2014 da selskapet sparte skatt ved å ta opp lån i Norge og plasserte dem i Belgia. Det dreier seg om skatt av 70 milliarder kroner, skriver Aftenposten.

 • Høyre vil delprivatisere Statkraft

  Høyres programkomité har enstemmig vedtatt et forslag om å delprivatisere Statkraft. Det bekrefter stortingsrepresentant og nestleder i Høyres programkomité Nikolai Astrup overfor Dagens Næringsliv.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no