Hopp til innhold
Mange personer har mistet livet og flere tusen er såret etter eksplosjonene i Beirut tirsdag. Slik så det ut dagen etter. Foto: AP/NRK

Eksplosjon i Beirut

Oppsummert

En stor eksplosjon rammet Libanons hovedstad Beirut 4. august. Så langt er det meldt om 171 døde og flere tusen skadde. Landets regjering har nå gått av som følger av eksplosjonen.

  • Medier: Riksadvokat og eks-statminister siktet i Libanon

    Libanons riksadvokat og eks-statsminister Hassan Diab er blitt siktet for den store eksplosjonen i Beirut i 2020, ifølge nyhetsbyråene AFP og Reuters.

    Byråene viser til rettsdokumenter og opplysninger fra ikke navngitte kilder.

    Riksadvokat Ghassan Oweidat, tre andre dommere, Hassan Diab og to andre tidligere minister skal ha blitt siktet av dommeren som etterforsker hendelsen.

    Til sammen skal det nå være 13 siktede i saken. Over 215 mennesker omkom og over 6.500 ble skadd i den enorme eksplosjonen ved havna i Beirut i 2020.

    En brann førte til at store mengder ammoniumnitrat i et lager eksploderte.

    (NTB)

    Bildet viser en enorm silo som er delvis ødelagt av eksplosjonen. Bak er blå himmel. Rundt er flere høye kraner og fargerike containere for lasteskip.
    Foto: JOSEPH EID / AFP
  • Rapport om Beirut-eksplosjonen

    Libanesiske rettsmyndigheter sier landet har mottatt en foreløpig rapport fra Frankrike om fjorårets enorme eksplosjon i Beirut som tok livet av 211 mennesker.

    Rettsmyndighetene sier rapporten er nyttig i deres pågående etterforskning av eksplosjonen som skjedde i august, som også skadde flere enn 6.000 av mennesker. I tillegg ble det påført store skader på bygninger og Beiruts mest kjente havn.

    De ønsker ikke å uttale seg om detaljene i rapporten.

  • Etterlysning etter eksplosjon

    Fem måneder etter eksplosjonen som drepte 200 mennesker i Beirut utsteder Interpol såkalt «red-notice» på kapteinen og eieren av skipet som fraktet kjemikaliene som ødela byen, skriver Reuters. Dermed ber de om hjelp til å pågripe og utlevere mannen.

  • Sikta etter eksplosjonen i Beirut

    Påtalemakta i Libanon har teke ut tiltale mot statsministeren i landet etter eksplosjonen i Beirut i sommar. Også tre andre tidlegare ministrar er sikta etter eksplosjonen.

  • Milliarder til gjenoppbygging

    Internasjonale givere la fredag fram en plan for gjenoppbygging av Beirut som vil koste 2,5 milliarder dollar, melder AFP. EU, FN og Verdensbanken har gått sammen om planen, etter at en kraftig eksplosjon førte til store ødeleggelser i august.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no