Mange personer har mistet livet og flere tusen er såret etter eksplosjonene i Beirut tirsdag. Slik så det ut dagen etter. Foto: AP/NRK

Eksplosjon i Beirut

Oppsummert

En stor eksplosjon rammet Libanons hovedstad Beirut 4. august. Så langt er det meldt om 171 døde og flere tusen skadde. Landets regjering har nå gått av som følger av eksplosjonen.

 • Rapport om Beirut-eksplosjonen

  Libanesiske rettsmyndigheter sier landet har mottatt en foreløpig rapport fra Frankrike om fjorårets enorme eksplosjon i Beirut som tok livet av 211 mennesker.

  Rettsmyndighetene sier rapporten er nyttig i deres pågående etterforskning av eksplosjonen som skjedde i august, som også skadde flere enn 6.000 av mennesker. I tillegg ble det påført store skader på bygninger og Beiruts mest kjente havn.

  De ønsker ikke å uttale seg om detaljene i rapporten.

 • Etterlysning etter eksplosjon

  Fem måneder etter eksplosjonen som drepte 200 mennesker i Beirut utsteder Interpol såkalt «red-notice» på kapteinen og eieren av skipet som fraktet kjemikaliene som ødela byen, skriver Reuters. Dermed ber de om hjelp til å pågripe og utlevere mannen.

 • Sikta etter eksplosjonen i Beirut

  Påtalemakta i Libanon har teke ut tiltale mot statsministeren i landet etter eksplosjonen i Beirut i sommar. Også tre andre tidlegare ministrar er sikta etter eksplosjonen.

 • Milliarder til gjenoppbygging

  Internasjonale givere la fredag fram en plan for gjenoppbygging av Beirut som vil koste 2,5 milliarder dollar, melder AFP. EU, FN og Verdensbanken har gått sammen om planen, etter at en kraftig eksplosjon førte til store ødeleggelser i august.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no