Politibil ved åsted for drap på Røa
Foto: Torstein Bøe / NTB

Drapet på Tor Kjærvik

Oppsummert

Den profilerte forsvarsadvokaten Tor Kjærvik (70) ble skutt og drept i sitt hjem på Røa i Oslo 12. april 2021. Kjærviks sønn i 30-årene er siktet for drapet. Han er også siktet for drapsforsøk på Kjærviks samboer.

 • Varsler tvungent psykisk helsevern

  Politiet varsler overføring til tvungent psykisk helsevern for Tor Kjærviks drapssiktede sønn. Påtalemyndigheten mener det er sannsynlig at sønnen var utilregnelig da han skjøt og drepte den kjente advokaten på Røa i april, skriver NTB.

 • Varetektsfengsling i fire nye uker

  Sønnen til Tor Kjærvik er varetektsfengslet i fire nye uker. Den 36 år gamle mannen er siktet for å ha drept faren på Røa i Oslo i april. Den siktedes forsvarer sa tirsdag til NTB at sønnen ville begjære seg løslatt under fengslingsmøtet.

 • Kjærviks sønn begjærer seg løslatt

  Tor Kjærviks drapssiktede sønn samtykker ikke til videre varetektsfengsling og begjærer seg løslatt når spørsmålet kommer opp for Oslo tingrett onsdag.

  – Han samtykker ikke og ønsker at retten vurderer hvorvidt fengslingsvilkårene er oppfylt, sier mannens forsvarer, advokat Sol Elden, til NTB.

  Den 36 år gamle mannen samtykket til varetektsfengsling da spørsmålet var oppe to dager etter drapet på Røa i Oslo i april i år.

 • Drapssiktet sønn innlagt på sykehus

  Den drapssiktede sønnen til Tor Kjærvik er innlagt på psykiatrisk sykehus. Det har fengselshelsetjenesten bestemt, melder VG. Politiet sier mannen fortsatt ikke er ferdig avhørt, men at hovedfokuset deres er å ivareta hans psykiske helse.

 • Tor Kjærvik bisatt

  Forsvarsadvokat Tor Kjærvik ble bisatt i Ullern kirke i Oslo torsdag, med familie, venner og kolleger til stede. Kjærvik ble skutt og drept i sitt hjem på i Oslo, mandag 12. april. Dagen etter ble hans sønn fra et tidligere forhold siktet for drap

  Advokat Tor Kjærviks begravelse
  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no