Politibil ved åsted for drap på Røa
Foto: Torstein Bøe / NTB

Drapet på Tor Kjærvik

Oppsummert

Den profilerte forsvarsadvokaten Tor Kjærvik (70) ble skutt og drept i sitt hjem på Røa i Oslo 12. april 2021. Kjærviks sønn i 30-årene er siktet for drapet. Han er også siktet for drapsforsøk på Kjærviks samboer.

 • Drapssiktet sønn innlagt på sykehus

  Den drapssiktede sønnen til Tor Kjærvik er innlagt på psykiatrisk sykehus. Det har fengselshelsetjenesten bestemt, melder VG. Politiet sier mannen fortsatt ikke er ferdig avhørt, men at hovedfokuset deres er å ivareta hans psykiske helse.

 • Tor Kjærvik bisatt

  Forsvarsadvokat Tor Kjærvik ble bisatt i Ullern kirke i Oslo torsdag, med familie, venner og kolleger til stede. Kjærvik ble skutt og drept i sitt hjem på i Oslo, mandag 12. april. Dagen etter ble hans sønn fra et tidligere forhold siktet for drap

  Advokat Tor Kjærviks begravelse
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Ikke fått gjennomført nye avhør

  Politiet har ennå ikke fått gjennomført nye avhør av mannen som er siktet for drap på advokat Tor Kjærvik. Helsetilstanden har ikke gjort det mulig.

  Den siktede mannen i 30-årene – Kjærviks sønn – har foreløpig blitt avhørt kun én gang, skriver VG.

 • Rettspsykiatrisk undersøkelse

  Politiet vil ha en full judisiell undersøkelse av advokat Tor Kjærviks drapssiktede sønn, melder VG. En slik undersøkelse er ikke uvanlige i alvorlige straffesaker og brukes blant annet til å avgjøre om siktede er strafferettslig tilregnelig.

 • Skal undersøke den sikta sonen

  Politiet har starta ei primærpsykisk undersøking av den drapssikta sonen til advokat Tor Kjærvik. Ei slik undersøking vert brukt til å avgjere om den sikta er strafferettsleg tilrekneleg. Sonen er sikta for drapet på faren, som skjedde måndag kveld.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no