Hopp til innhold
Drapåsted Porsgrunn
Foto: Richard Aune / NRK

Drap i Porsgrunn

Oppsummert

Ein mann blei natt til mandag 27. november drepen i ein bustad i Porsgrunn. Ei kvinne er sikta for drap.

 • Forlenget varetekt for drapssiktet kvinne

  18-åringen som er siktet for å ha tatt livet av samboeren sin i Porsgrunn i slutten av november i fjor, er varetektsfengslet i åtte nye uker.

  Retten mener det kan skape utrygghet eller støte folks rettsfølelse om den drapssiktede løslates.

  18-åringen har innrømmet de faktiske forholdene, men hevder at drapet skjedde i nødverge.

  Saken skal etter planen opp i Telemark tingrett i juni.

  Drap åsted Porsgrunn, politi
  Foto: Richard Aune / NRK
 • Porsgrunn-drapet: Spesialenheten finner ingen feil ved politiets håndtering

  Spesialenheten for politisaker konkluderer med at politiet ikke gjorde feil da de ikke rykket ut etter en voldshendelse noen timer før drapet i Porsgrunn.

  En 22 år gammel mann ble funnet drept i en leilighet på Hovenga i slutten av november i fjor. Hans 18 år gamle samboer ble pågrepet og siktet for drapet.

  Paret hadde vært på legevakta tidligere på kvelden etter en voldshendelse. 18-åringen hadde ringt politiet, men politiet mente at saken var avklart og droppet derfor å møte partene.

  Påtalefaglig etterforskningsleder i Spesialenheten, Rune Fossum, skriver i en e-post til NRK at det ikke er funnet «rimelig grunn» til å iverksette etterforskning av politiet.

  Kvinnen har innrømmet å ha slått 22-åringen med et balltre, men nekter straffskyld for drap og mener hun handlet i nødverge.

 • Porsgrunn-drapet: Forkaster anken

  18-åringen som er siktet for å ha tatt livet av samboeren sin i Porsgrunn i november i fjor, må fortsatt sitte varetektsfengslet.

  Den siktede kvinnen ble i forrige uke fengslet i fire nye uker, men klaget avgjørelsen inn for lagmannsretten som i dag forkastet anken.

  Kvinnen har innrømmet at hun slo samboeren med et balltre, men hevder at det skjedde i nødverge.

 • Vil holde drapssiktet 18-åring fengslet frem til hovedforhandling

  Den 18 år gamle kvinnen som er siktet for drapet på sin 22 år gamle kjæreste i Porsgrunn natt til 27. november, kan bli sittende i varetekt lenge.

  18-åringen som skal ha slått ihjel kjæresten med et balltre i en leilighet i Hovenga, er foreløpig varetektsfengslet frem til 19. januar.

  – Vi vil be om forlenget fengsling og har et mål om at hun skal sitte i varetekt frem til hovdforhandlingen finner sted, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit ved Sør-Øst politidistrikt til NRK.

  Han tilføyer at politiet er ferdig med etterforskningen knyttet til selve drapshandlingen og det som skjedde i timene forut for drapet.

  Det er ikke fare for bevisforspillelse som er årsaken til at påtalemyndigheten ønsker forlenget varetekt, men det faktum at saken er av svært alvorlig karakter.

  – Det kan virke støtende på allmennheten om siktede i en så alvorlig sak ikke sitter fengslet. Av den grunn ba vi om forlenget varetekt og retten ga oss medhold i det, sa Kostveit til NRK i forbindelse med det forrige fengslingsmøtet.

  Kostveit håper at hovedforhandlingen kan finne sted dette året, men påpeker at det er statsadvokaten og riksadvokaten som vil være ansvarlige for tiltalen.

 • Drapssiktede mener hun forsvarte seg

  18-åringen som er siktet for å ha drept en 22-åring i Porsgrunn natt til 27. november, har forklart at de to hadde en krangel den aktuelle dagen, ifølge en kjennelse fra Telemark tingrett mandag kveld.

  Drapssiktede hevder at hun ble truet med et balltre av avdøde, som hun tok fra ham. De dro på legevakta i Porsgrunn, og så dro siktede alene hjem til leiligheten.

  Videre har hun forklart at avdøde kom en time senere og sier at det oppsto en situasjon hvor avdøde truet siktede med kniv.

  – Siktede tok balltreet og forsvarte seg. Etter dette husker siktede ikke noe mer, står det i kjennelsen.

  18-åringen ble mandag varetektsfengslet fram til 22. desember. Forsvarer Heidi Ysen forteller til NRK at siktede vil anke kjennelsen. Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på begrunnelsen.

  Drap åsted Porsgrunn
  Foto: Richard Aune / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no