Hopp til innhold

Djibouti

 • Djibouti: Brukar genmodifisert mygg mot malaria

  I Djibouti har forskarar i selskapet Oxitec sleppt laus genmodifisert mygg for å kjempa mot malariamygg. Det skriv CNN.

  Helseministeren i Djibouti seier landet prøver ny teknologi i eit forsøk på å redusere smitten av malaria, som rammar landet hardt.

  Forsøket går ut på å introdusera eit gen i hannmyggen som gjer at når den parar seg med homyggen, overlever ikkje avkommet som er homygg vaksen alder. Det skal redusera omfanget av malaria, fordi det berre er homyggen som overfører sjukdomen.

  Tiltaket blei sett i verk torsdag denne veka.

  Djibouti er eit lite land, med kring 1 million innbyggarar. Landet har hatt ei dramatisk auke i malariatilfelle dei siste åra, ifølge Verdas helseorganisasjon (WHO).

 • FN: Antallet omkomne etter båtforlis ved Djibouti øker til 24

  Havariet er den andre ulykken med store tapstall på to uker. De forulykkede båtene fraktet migranter som returnerte fra Jemen via den såkalte østlige migrasjonsruten mellom Afrika og den arabiske halvøya.

  Minst 24 omkom i det siste forliset, og 20 personer er fortsatt savnet. Båten hadde 77 personer om bord, blant dem flere barn, da havariet skjedde nær byen Obock i Djibouti, opplyser den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

  De 33 overlevende blir tatt hånd om ved IOM-senteret i Obock.

  (NTB)

 • 38 lik funnet etter skipsforlis utenfor Djibouti

  FN-organisasjonen for migrering sier det er funnet 38 lik, deriblant barn, etter et skipsforlis utenfor kysten av Djibouti. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

  Seks personer er fortsatt savnet, mens 22 personer får tilsyn fra lokale myndigheter.

Mahad Abib Mahamud i tingretten

Hevder han snappet opp franske gloser som skopusser

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no