Hopp til innhold
 Kristalina Georgieva i det internasjonale pengefondet IMF
Foto: LUDOVIC MARIN / AFP

Det internasjonale pengefondet

Oppsummert

Det internasjonale pengefondet IMF er en organisasjon med 189 medlemsland som sørger for pengesamarbeid og ordnede valutaforhold. IMF yter også lån og bistand til fattige land.

  • Georgieva fortsetter som IMF-sjef i fem nye år

    Det internasjonale pengefondets sjef Kristalina Georgieva får beholde vervet i en ny femårsperiode.

    Det bekreftet IMFs styre fredag.

    Styret i Det internasjonale pengefondet (IMF) opplyser at beslutningen om å vise henne tillit i fem nye år, er enstemmig vedtatt.

    Hun var den eneste kandidaten til den nye femårsperioden, som starter når Georgievas nåværende periode utløper 30. september i år.

    (NTB)

    Kristalina Georgieva var eneste kandidat til neste femårsperiode som IMF-sjef.
    Foto: AP
  • IMF nedjusterer forventningene til tysk økonomi

    Det internasjonale pengefondet IMF tror Tysklands økonomi vil krympe med 0,5 prosent i 2023. Det er en svakere utvikling enn først antatt.

    I juli regnet IMF med en nedgang på 0,3 prosent i Tyskland, som er Europas største økonomi.

    Neste år tror IMF det blir en viss innhenting og en tysk vekst på 0,9 prosent. Men også dette anslaget er blitt nedjustert, i sin forrige vurdering regnet pengefondet med en vekst på 1,3 prosent.

    (NTB)

  • IMF: De økonomiske utsiktene ser litt lysere ut

    Det internasjonale pengefondet (IMF) har oppjustert vekstanslaget for 2023, men veksten i verdensøkonomien er likevel ventet å bli lavere enn i fjor.

    Selv om IMF mener at utsiktene ser noe bedre ut enn for tre måneder siden, så er problemene i verdensøkonomien ikke over, ifølge rapporten World Economic Outlook, som ble offentliggjort tirsdag.

    Veksten i år er ventet å bli på 3 prosent, for så å bli værende på samme nivå i 2024. Det er litt bedre en anslaget fra april, som lød på 2,8 prosent, men samtidig svakere enn veksten i fjor og forfjor, som endte på 3,5 prosent i 2022 og 6,3 prosent året før.

    IMF mener også at det ligger an til en litt lavere prisvekst på verdensbasis enn tidligere. Den er ventet å bli på 6,8 prosent i år – 0,2 prosentpoeng lavere enn anslaget i april.

    (NTB)

  • IMF om Norge: Solid økonomi

    Selv om veksten er ventet å avta noe i år, mener IMF at utsiktene for norsk økonomi forblir gunstige.

    Samtidig peker IMF på at i en situasjon med høy aktivitet i økonomien, må finanspolitikken unngå å være for ekspansiv slik at den ikke blir inflasjonsdrivende. På noe sikt trekker IMF frem at arbeidsdeltakelsen bør styrkes ytterligere for å utnytte det fulle potensiale i økonomien.

    IMF leverte sin rapport om Norge til finansdepartementet klokken 09.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no