Sju personer funnet bevisstløse etter fest i bunkers
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Bunkerfesten i Oslo

Oppsummert

28 personer ble kjørt til sykehus med kullosforgiftning etter en fest med opptil 200 deltakere på Lovisenberg i Oslo natt til 30. august 2020. Deltakerne brøt seg inn i et stengt fjellanlegg. Kullosen kom fra aggregater til musikk- og lysanlegg.

 • På bedringens vei etter bunkerfest

  To av pasientene med hjerneskader etter bunkerfesten i Oslo er på bedringens vei og i rehabilitering. Det melder Oslo Universitetssykehus. Meldingen kommer i samråd med og etter ønske fra de pårørende. 27 festdeltakere endte opp på sykehus.

 • Har avhørt siktet etter bunkerfest

  Politiet har avhørt en av de fem som er siktet etter den ulovlige bunkerfesten i Oslo 29. august, skriver VG. Siktelsene gjelder blant annet uberettiget adgang og opphold i bunkeren. Avisen skriver at politiet er i ferd med å gjennomføre flere avhør.

  Fest-bunker
  Foto: Anders Fehn / NRK
 • Nekter straffskyld

  Den fjerde personen som er blitt siktet etter bunkerfesten på St. Hanshaugen i Oslo erkjenner ikke straffskyld, opplyser siktedes forsvarer, Ida Andenæs, til NRK. Siktede har enn så lenge ikke tatt stilling til avhør, sier Andenæs.

 • Ber festdeltakere ta kontakt

  Politiet ber festdeltakere som var på bunkerfesten i Oslo om å ta kontakt med helsevesenet eller politiet. De understreker at de trenger ikke være redd for å bli straffeforfulgt, skriver politiet i en pressemelding.

Femte person siktet etter bunkerfest

Siktet etter bunkerfesten: – Forstår ikke hvorfor han er siktet

Deltakere fra grottefesten har fått hjerneskader

En festdeltager som selv ble kullosforgiftet trodde flere av de bevisstløse personene var døde. Nå forteller personen om de dramatiske minuttene natt til søndag.

Festdeltager angrer på å ha gått inn i bunkeren

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no