Hopp til innhold
Brokollaps
Foto: AP

Brokollaps i Baltimore

Oppsummert

Natt til tirsdag 26. mars 2024 kolliderte konteinerskipet Dali med Francis Scott Key Bridge. Broen kollapset, og flere veiarbeidere døde.

  • FBI skal etterforske brukollapsen i Baltimore

    Det amerikanske føderale politiet FBI har opna kriminaletterforsking av brukollapsen i Baltimore 26. mars, skriv avisa Washington Post måndag.

    FBI skal blant anna undersøke om mannskapet var klare over systemsvikt på konteinarskipet, skal amerikanske tenestemenn ha sagt til avisa.

    Brua Francis Scott Key Bridge kollapsa som følge av at det Singapore-registrerte lasteskipet «Dali» trefte ein berekonstruksjon.

    Baltimore
    Foto: AP
  • Skipstrafikken i Baltimore tilbake for fullt i slutten av mai

    Ingeniørene som jobber med den sammenraste brua i Baltimore, regner med å åpne en mindre led i løpet av april. Full kapasitet kan ventes i slutten av mai.

    Hovedleden i havna er sperret av vrakrester etter at konteinerskipet Dali mistet motorkraft og styring og kjørte inn i Francis Scott Key-brua i slutten av mars. Dette førte til at brua kollapset i Patapsco-elva.

    Planene for gjenåpning ble presentert av Hærens ingeniørkorps (USACE) torsdag, dagen før president Joe Biden besøker ulykkesstedet.

    (NTB)

  • Oppryddingen etter brokollapsen i USA er i gang

    Arbeidet med å dele opp og fjerne restene av broen som kollapset i Baltimore tidligere i uka er i gang.

    Ulike steder langs den sammenraste broen synes gnistene fra skjærebrennere og kuttverktøy. Arbeiderne deler opp konstruksjonen i biter som kan håndteres av enorme flytekranene som er på stedet.

    Havnen i Baltimore, som er en av de travleste i USA, er stengt på ubestemt tid. Både skipet Dali og den ødelagte broen ligger og sperrer innseilingen.

    Fire veiarbeidere er fortsatt savnet, og antatt døde. Tre personer er bekreftet døde.

    (NTB)

    Baltimore
    Foto: AP
  • Gigantkraner på plass ved kollapset bro i Baltimore

    Tre flytende kjempekraner er på plass i Baltimore for å ta fatt på den store ryddejobben etter brokollapsen natt til tirsdag, melder AFP.

    Guvernør Wes Moore sier fjerningen av de sammenraste broelementene kommer til å bli en svært komplisert operasjon.
    Tre personer er bekreftet døde etter kollapsen, fire andre er savnet, men antatt døde.

    Gigantkraner i Baltimore
    Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no