Britiske turister drept på Koh Tao i THailand
Foto: Ap

Britiske turister drept i Thailand

Oppsummert

De to britiske turistene Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på en strand på ferieøya Koh Tao i Thailand mandag 15. september. De to var drept med hakke og ille tilredt.

 • Dømt til døden for dobbeldrap

  To personer er dømt til døden i Thailand, etter å ha blitt funnet skyldig i drapene på to britiske turister i 2014. De dømte er arbeidsimmigranter fra Myanmar. Ifølge thailandsk politi tilsto de drapene, men trakk senere tilståelsene.

 • – Trekkjer tilbake draps-tilståing

  Thailandsk presse melder at dei to burmesiske statsborgarane, som sist veke tilstod å ha drepe to britiske ryggsekkturistar, har trekt tilbake tilståinga. Dei seier at det vart brukt vald mot dei for å presse fram ei tilståing.

 • To menn sikta for drap på turistar

  Thailandsk politi har sikta to myanmarske menn for drapet på to britiske turistar i september. Dei to mennene har innrømt drapa, ifølge thailandsk politi. I tillegg er dei sikta for valdtekt av den 23-år gamle britiske kvinna. No risikerere dei to sikta mennene dødsstraff.

 • Migrantarbeider tilsto turistdrap

  En mann fra Myanmar har avgitt DNA-prøver og tilstått drap på to britiske turister på ferieøya Koh Tao i Thailand, opplyser politisjef Jaktip Chaijinda til Sky News. En britisk mann og en britisk kvinne i 20-årene ble funnet drept i september.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no