NRK Meny
Normal

Britiske turister drept i Thailand – skal ha blitt hakket i hjel

En britisk kvinne og mann er funnet drept på en strand i Koh Tao i Thailand. De skal ha blitt angrepet med en hakke, opplyser politiet. Politiet jakter på en britisk mann i forbindelse med saken.

Britiske turister drept på strand i Koh Tao i Thailand.

Likene av de to britiske turistene ble funnet på denne stranden på den populære thailandske ferieøya Koh Tao.

Foto: STRINGER / Reuters

Ofrene er David Miller (24) fra kanaløya Jersey og Hannah Witheridge (23) er fra Norfolk. Angrepet skjedde trolig søndag kveld, melder BBC. De to skal ha oppholdt seg på øya siden slutten av august, men de reiste ikke sammen.

De to ble funnet nakne og ille tilredt på en strand bare rundt 30 meter fra bungalowene de bodde i. De ble funnet fire meter fra hverandre.

Dype sår i hodet

Ifølge thailandsk politi ble de to britiske turistene trolig angrepet med en hakke, og de var påført store hodeskader. En blodig hakke er funnet 35 meter fra gjerningsstedet, blir det opplyst.

Ofrenes klær ble funnet like i nærheten, ifølge politiinspektør Prachum Ruangthong.

Thailandsk politi sier til avisen Bangkok Post at de mistenker at Hannah Witheridge også ble voldtatt. De tror drapene skjedde mellom klokken 04 og klokken 05.

Det britiske paret var søndag kveld på en bar ikke langt fra stedet der de bodde. De forlot baren sammen ved 01-tiden lokal tid. Like i nærheten ble det holdt en stor strandfest med cirka 50 deltakere, de aller fleste utenlandske turister.

Festen skal ha pågått til ut på morgensiden, melder flere medier. Flere som var til stede på festen har fortalt at de to britiske ungdommene også var der.

Mistanke mot britisk mann

Etterforskere sjekker nå om overvåkningskameraer fra restauranter, hoteller og butikker kan gi politiet informasjon i saken.

Den britiske avisen The Guardian skriver i kveld at politiet jakter på en tredje britisk ryggsekkturist, som de mistenker står bak drapene. De frykter at han alt kan ha forlatt øya, skriver avisen.

Den lokale politisjefen, oberst Songsak, sier til avisen at en britisk mann som kan ha kjent det mannlige offeret, har forlatt øya.

Koh Tao er den nordligste og minste øya i en kjede bebodde øyer i Samui-øygruppen i Thailand. Øya er kjent for sine dykkefasiliteter.

Thailandsk politi opplyser at de har slått en jernring rundt den lille øya. Det er satt opp politikontroller på alle kaiene på øya.

– Følte oss trygge

Sky News har snakket med flere britiske turister på øya. Kath Patel og Helen Bradbrook er ryggsekkturister og kom til øya etter å ha besøkt Vietnam og Kambodsja.

– Dette er det stedet vi har følt oss tryggest på hittil på reisen. Det har vært så fredelig her, og de lokale innbyggerne har vært så hyggelige, sier de. De forteller også at de har bestemt seg å holde seg innendørs i kveld, på den siste dagen av oppholdet på øya.

Det er bare rundt 2000 fastboende på øya, men det kommer flere tusen turister hvert år. Turisme er den klart viktigste næringsveien på øya.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt