Normal

Vil ID-merke turister etter dobbeltdrap

Thailands turistminister vil dele ut ID-armbånd til alle utenlandske turister for å hindre at de havner i trøbbel.

Britiske turister drept på strand i Koh Tao i Thailand.

Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på en strand på Koh Tao for snart tre uker siden. Nå forsøker myndighetene å finne nye tiltak som kan bedre sikkerheten for turister.

Foto: STRINGER / Reuters

Thailandske myndigheter har fått det travelt med å innføre nye sikkerhetstiltak for turister etter drapet på to britiske statsborgere på den populære ferieøya Koh Tao for drøyt to uker siden

Nå vil turistminister Kobkarn Wattanavrangkul at alle turister skal få utdelt armbånd med et serienummer og kontaktdetaljer til hotellet de bor på, skriver Reuters.

– Når turistene sjekker inn på et hotell, vil de bli gitt et armbånd med et serienummer som samsvarer med identitetene deres, og viser kontaktdetaljene til hotellet de bor på. Så dersom de er ute og fester til sent på natta og blir fulle eller går seg bort, kan de hjelpes på en enklere måte, sier hun.

Det skal ikke samles inn annen informasjon enn den turistene selv fyller ut på immigrasjonsskjemaene, og Wattanavrangkul har allerede vært i kontakt med flere hoteller.

– De fleste er positive til forslaget, men noen hoteller er bekymret for at turistene kanskje ikke har lyst til å gå med armbåndene, sier hun.

Ifølge nyhetsbyrået AFP vil myndighetene forsøke å innføre praksisen på Koh Tao, Koh Phangan og Pattaya i første omgang.

Turister på drapsstedet på Koh Tao

Turister på stranda der de britiske turistene ble funnet drept.

Foto: CHAIWAT SUBPRASOM / Reuters

Vurderer elektronisk sporing

Myndighetene vurderer også å stramme inn på åpningstidene til barer og utesteder på flere av de thailandske ferieøyene, og vil innføre restriksjoner på hvor man kan arrangere fester på strendene.

– Det neste steget vil bli en type elektronisk sporing, men dette har foreløpig ikke blitt diskutert nærmere, sier Wattanavrangkul.

Ifølge Wattanavrangkul kan det også bli aktuelt å innføre et «kompissystem», der turister får tildelt en lokal innbygger de skal forholde seg til.

Myndighetene har uttrykt bekymring for innvirkningen drapene kan få på den thailandske turistindustrien, som utgjør nærmere ti prosent av landets bruttonasjonalprodukt.

Antall turister falt med 11,9 prosent i august sammenlignet med året før, og i juli var nedgangen på 10,9 prosent.

Prognosene for antall turister i 2014 er justert ned fra 28 til 25,9 millioner.

Hannah Witheridge og David Miller

Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på en strand på Koh Tao.

Foto: HO / Afp

Fortsatt uoppklart

Drapet på de britiske turistene Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) er fortsatt ikke oppklart.

Obduksjonene viste at Witheridge døde av omfattende hodeskader, og at Miller døde som følge av drukning og slag mot hodet.

Mandag opplyste politiet at de leter etter tre menn, og at de mener to av dem voldtok og drepte Witheridge. Miller skal ha blitt drept da han forsøkte å gripe inn.

Politiet har samlet inn over 200 DNA-prøver fra menn på øya, foreløpig uten resultat. Det er også utlovet en dusør på rundt 130.000 kroner for informasjon som fører til pågripelse av gjerningsmennene.

Les: Britiske brødre avhørt i bestialsk turistdrap i Thailand
Les: Maren (26): – Alle på øya er sjokkert og preget

DNA-testing på Koh Tao

Politiet tar en DNA-prøve av en ansatt ved en bar på Koh Tao. Ingen av DNA-prøvene har gitt resultater.

Foto: AFP / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt