NRK Meny
Normal

Mann tilstår turistdrap i Thailand

En mann fra Myanmar har tilstått drapet på de britiske turistene David Millar og Hannah Witheridge i Thailand.

Hannah Witheridge (23) og David Millar (24) ble funnet drept på en strand på øya Koh Tao 15. september.

Ifølge politisjef Jaktip Chaijinda, har en av de tre myanmarske migrantarbeiderne som ble pågrepet i forbindelse med det brutale drapet, tilstått drapene under avhør, melder Sky News.

– Vi pågrep tre arbeidere fra Myanmar og tok DNA-prøver. En av dem har nå tilstått drapet. Vi venter på resultatene av DNA-testene for å bekrefte tilståelsen. Vi forventer å få resultatene i løpet av de neste 14 timene, sier Chaijinda til Sky News.

Mannen er i politiets varetekt, men har formelt ikke blitt arrestert.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

– Slått under politiavhør

Politiet har samlet inn over 200 DNA-prøver fra menn på øya, foreløpig uten resultat. Det var også utlovet en dusør på rundt 130.000 kroner for informasjon som fører til pågripelse av gjerningsmennene.

Få dager etter at drapene, ble flere migrantarbeidere fra Myanmar pågrepet og avhørt av politiet. Ifølge thailandsk politi var arrestasjonene var basert på beskrivelser fra en overvåkningsvideo som viser en asiatisk mann som flykter fra åstedet lokal tid 03.00.

Minst to av migrantarbeiderne hevder at de ble slått og truet under politiavhørene.

– Mens jeg var inne på avhør, så jeg at en av de andre arbeiderne ble spurt om det var bildet hans som var på overvåkningsbildene som politiet hadde. Mannen sa nei. Politimannen kneet ham i ryggen og sa at han løy, foreller Si Thu, en migrantarbeider fra Myanmar til nettstedet Irrawaddy.org.

– Politimannen spurte deretter om han hadde drept turistene. Mannen svarte nei, og da slo politimannen nok en gang, sier Si Thu som ble brakt inn til avhør 19. september.

Den myanmarske ambassaden i Thailand sier til avisen at de holder et øye med den thailandske etterforskningen for å forsikre at rettighetene til migrantarbeiderne ikke blir tråkket på.

  • Les:

– Slått i hjel med hakke

Politiet mener at David Millar (24) fra kanaløya Jersey og Hannah Witheridge (23) fra Norfolk ble slått i hjel med en hakke.

De unge britene ble funnet delvis avkledd på en strand i Koh Tao. En blodig hakke ble funnet 35 meter fra der kroppene lå. Ofrenes klær ble funnet like i nærheten, ifølge politiinspektør Prachum Ruangthong.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt