Brann i vogntog i Gudvangatunnelen
Foto: Voss brannvesen

Brann i Gudvangatunnelen

Oppsummert

33 personer, flesteparten vedlikeholdsarbeidere, ble evakuert da et vogntog tok fyr i Gudvangatunnelen natt til lørdag. Tunneltaket har fått store skader.

 • Prislappen kjem på ti millionar

  Utbetringa etter den siste brannen i Gudvangatunnelen kosta ti millionar kroner. Over 30 personar vart evakuerte då det i slutten av slutten av mars byrja å brenne i eit få månader gamalt vogntog i tunnelen. Brannen var den tredje på seks år i tunnelen. Avdelingsdirektør Svenn-Egil Finden i Statens vegvesen seier tunnelen fekk omfattande skader. – Alt elektrisk vart skadd og øydelagt, vass- og frostsikring vart skadd og det måtte boltast på nytt, seier han. At tunnelen var under utbetring gjorde at både mannskap og maskiner var lett tilgjengeleg. – Spesielt at vi hadde dyktige folk på staden, som kjende forholda i tunnelen og raskt kunne gå i gang med arbeidet, har hatt stor betydning både for tida og kostnaden med arbeidet, seier Finden.

  Brannen i Gudvangatunnelen
  Foto: Silje Drevdal / Statens vegvesen
 • Gudvangatunnelen åpner fredag

  Gudvangatunnelen på E16 i Sogn og Fjordane vil bli åpnet igjen fredag ettermiddag. Tunnelen har vært stengt siden natt til lørdag etter en brann. Statens vegvesen opplyser at de forventer å kunne åpne tunnelen igjen rundt klokken 17 fredag.

 • Kan bli opning på onsdag

  Om nokre dagar kan Gudvangatunnelen bli opna for rutegåande trafikk. Etter at eit vogntog tok til å brenne er det store skadar i tunnelen. Statens vegvesen opplyser at noko trafikk i beste fall kan sleppe gjennom på onsdag.

  Brann i Gudvangatunnelen
  Foto: Politiet
 • Fire personer fikk lettere skader

  Fire personer er sendt til sykehus med lettere skader etter at et vogntog tok fyr i Gudvangatunnelen natt til lørdag. Tunnelen vil være stengt i flere dager. Vogntoget ble helt utbrent, men brannvesenet fikk raskt slukket brannen.

 • Bilfører blir hyllet for innsatsen

  Vakthavende brannsjef i Voss brannvesen, Arnfinn Halrynjo, sier brannen kunne gått verre uten en snarrådig bilfører. – Hun gjorde ein kjempeinnsats. Hun varsla om brannen, tok med seg føreren av bilen og kjørte ut med en trailer bak seg, sier han.

33 personer ble evakuert og fire personer ble sende til sykehus etter at et vogntog tok fyr i Gudvangatunnelen på E16 natt til lørdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no