Bevæpnet politikvinne med hendene inntil siden står utenfor Stortinget
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bevæpning av politiet

Oppsummert

Terrorfaren har ført til at Riksadvokaten går inn for fast bevæpning av norsk politi. – Det er mer et spørsmål om når enn om en slik handling vil finne sted, sier riksadvokat Tor-Aksel Busch. Fra 2014 til februar 2017 var norsk politi fast bevæpnet.

 • Ber om bevæpning på Flesland

  Vest politidistrikt har bedt om å få bære våpen på Bergen lufthavn Flesland. – Dette er et føre-var-tiltak. Reisende trenger ikke bekymre seg for sikkerheten, sier politimester Kaare Songstad. Politiet kan søke om bevæpning utsatte steder.

 • Fast politibevæpning i Oslo sentrum

  Regjeringen foreslår i dag en endring i politiloven som gir politiet økt frihet når det gjelder bevæpning. Væpnede politipatruljer i Oslo skal nå kunne flytte seg mellom steder de skal beskytte. – En forenkling for politiet, sier justisministeren.

 • Bevøpning på Gardermoen

  Ni måneder etter at Stortinget vedtok at politi på utsatte steder kunne være fast bevæpnet, er muligheten brukt kun ett sted i Norge. Det er Øst politidistrikt, som vil ha fast bevæpning på flyplassen på Gardermoen.

 • PST slakter bevæpningsrapport

  Politiets sikkerhetstjeneste hudfletter rapporten til det regjeringsoppnevnte utvalget som ikke vil ha bevæpnet politi. – Jo tidligere politiet kan stoppe gjerningspersonen, jo færre liv vil gå tapt, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland til TV2.

  Bevæpnet politi
  Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no