Hopp til innhold
Aker og Kværner
Foto: Ints Kalnins / Reuters

Aker Solutions

 • Aker Solutions over milliarden i tredje kvartal

  Aker Solutions hadde eit resultat før skatt på 1,1 milliardar kroner i tredje kvartal. På same tid i fjor var resultatet 450 millionar kroner. Selskapet hadde inntekter på 14,3 milliardar, mot 10 milliardar for eitt år sidan.

  – Marknadsutsiktene er framleis positive trass i prisvekst i industrien, geopolitisk uvisse og avgrensingar i forsyningskjeda, seier administrerande direktør Kjetel Digre i Aker Solutions i resultatmeldinga.

 • 600 tas ut i streik i Aker Solutions Stord

  Hos Aker Solutions Stord er streikelistene klare for arbeidsdagens start mandag klokken 07.00.

  – Vi skal ha medlemsmøte med hele gjengen i morgen. Da blir det 600 mann som skal møte opp og få litt informasjon. Yabimo og Subshore går også ut i streik, så vi blir 1900 mann som forsvinner på verftet nå da, sier Finn Madssen, nestleder i Fellesforbundet Aker Solutions Stord.

  Avgjørende funksjoner som lager, elektrikere, måling og isolering er noen av de områdene som påvirkes av streiken. I tillegg går ledelsen ut.

  Produksjonsskipet Johan Castberg ved Aker Solutions-verftet på Stord
  Foto: Olav Røli
 • Aker Solutions er årets lærebedrift 2022

  Yrkesopplæringsnemnda i Rogaland deler årleg ut prisen «Årets lærebedrift» innan fag- og yrkesopplæring. For 2022 er det Aker Solutions.

  Juryen legg vekt på at årets lærebedrift jobbar aktivt mot skular og tar imot elevar i praksis. I tillegg vil dei rekruttere fleire kvinner.

  – Vi er stolte og audmjuke over prisen. Lærlingar er viktig for oss og eit satsingsområde for bedrifta. Vi treng dei for å løyse energiutfordringane i framtida, seier verftsdirektør i Aker Solutions Egersund, Jan Ertesvåg, ifølgje ei pressemelding.

  Lærling Susanne Seglem ved Aker Solutions Egersund
  Foto: Gunnar Morsund / NRK
 • Rekordhøy ordreinngang for Aker Solutions

  Oljeserviceselskapet Aker Solutions hadde en omsetning på 12,5 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er en økning fra 8,7 milliarder i samme periode året før.

  Selskapet opplyser at de hadde den største ordreinngangen noensinne i fjor.

  – Dette ga rekordhøy ordrereserve, heter det i børsmeldingen fra selskapet.

  Styret foreslår et utbytte på 1 krone per aksje for 2022.

  Driftsresultatet endte på 640 millioner kroner, mer enn en dobling fra året og før. Omsetningen i fjerde kvartal økte til 12,5 milliarder kroner fra 8,7 milliarder kroner et år tidligere. (NTB)

 • Aker Solutions tildelt kontrakt på opptil 1,5 milliarder kroner

  Aker Solutions har blitt tildelt en kontrakt for Dvalin-feltet fra Windershall Dea. Selskapet mener kontrakten er verdt mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

  – Denne tildelingen demonstrerer våre sterke evner til å levere løsninger for å øke produksjonen på eksisterende felt på den mest effektive og trygge måten, sier sjef Maria Peralta for Aker Solutions' undervannsseksjon i en pressemelding.

  Nettavisen omtalte saken først.

  Dvalin Nord-feltet var det største funnet i Norge i 2021, sier hun videre

  – Med denne kontrakten vil vi bidra til at Windershall Dea kan fortsette å bygge videre på deres posisjon som en av de største produsentene av norsk gass i en tid når energisikkerhet er kritisk i Europa, sier Peralta.

  Gassfeltet Dvalin Nord ligger rundt 200 kilometer utenfor kysten av Nord-Norge, vest for Sandnessjøen. Arbeidet startet umiddelbart og er ventet fullført ved slutten av 2025. (NTB)

De norske industrigigantene Aker Solutions og Kværner slås sammen.
Aker Solutions utstyr til Vest-Sahara

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no