Hopp til innhold
Aker og Kværner
Foto: Ints Kalnins / Reuters

Aker Solutions

 • Aker Solutions tildelt kontrakt på opptil 1,5 milliarder kroner

  Aker Solutions har blitt tildelt en kontrakt for Dvalin-feltet fra Windershall Dea. Selskapet mener kontrakten er verdt mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

  – Denne tildelingen demonstrerer våre sterke evner til å levere løsninger for å øke produksjonen på eksisterende felt på den mest effektive og trygge måten, sier sjef Maria Peralta for Aker Solutions' undervannsseksjon i en pressemelding.

  Nettavisen omtalte saken først.

  Dvalin Nord-feltet var det største funnet i Norge i 2021, sier hun videre

  – Med denne kontrakten vil vi bidra til at Windershall Dea kan fortsette å bygge videre på deres posisjon som en av de største produsentene av norsk gass i en tid når energisikkerhet er kritisk i Europa, sier Peralta.

  Gassfeltet Dvalin Nord ligger rundt 200 kilometer utenfor kysten av Nord-Norge, vest for Sandnessjøen. Arbeidet startet umiddelbart og er ventet fullført ved slutten av 2025. (NTB)

 • Staten har seld halvparten av aksjane sine i Aker Solutions

  Staten har seld halvparten av aksjane sine i Aker Solutions ASA til ein sluttsum på 1,2 milliardar kroner, kjem det fram i ei pressemelding frå Nærings- og fiskeridepartementet.

  Totalt har staten seld 30,1 millionar aksjar i selskapet, og har nå ein eigardel på 6,1 prosent med 30.092.943 aksjar.

  – Regjeringa har ein pragmatisk tilnærming til kva staten skal eige og det kan bli aktuelt å både auke og redusera statens eigarskap i enkeltselskap alt etter kva som er verdiskapande og av strategisk interesse for Noreg, seier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

  – Når det gjeld Aker Solutions har staten ein relativt liten aksjepost med avgrensa innflytelse. Selskapet har ei god utvikling den seinare tida og derfor har me gjort denne handelen nå, seier Vestre.

 • Staten vurderer storsalg av Aker Solution-aksjer

  Staten vurderer å selge halvparten av sine aksjer i oljeserviceselskapet Aker Solution. Salget vil ha en verdi på over 1,3 milliarder kroner.

  Det kommer fram i en børsmelding onsdag, skriver E24.

  Aksjene som staten vurderer å selge, utgjør over 6 prosent av alle aksjene i selskapet. Salget ventes gjennomført innen børsåpning torsdag.

 • Aker Solutions økte både inntektene og overskuddet

  Aker Solutions økte overskuddet til 281 millioner kroner i første kvartal, og konsernet ser lyst på framtida.

  Aker Solutions rapporterer om en omsetning på 8,3 milliarder kroner og et driftsresultat i første kvartal som endte på 331 millioner kroner. Det er tre ganger så mye som i samme kvartal i fjor. Konsernet fikk et resultat før skatt på 281 millioner kroner, viser kvartalsrapporten som ble sluppet tirsdag morgen.

  – Kvartalsresultatet viser at vi er på linje med strategien og målsettingene våre, og jeg er fornøyd med hvordan vi har prestert i første kvartal. Når vi ser på resten av 2022, er vi på vei til å øke omsetningen med over 20 prosent og økt fortjeneste for året som helhet, sier konsernsjef Kjetel Digre i Aker Solutions. (NTB)

De norske industrigigantene Aker Solutions og Kværner slås sammen.
Aker Solutions utstyr til Vest-Sahara

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no