Brann i Oakland
Foto: Eric Risberg / Ap

36 døde i brann i Oakland

Oppsummert

36 mennesker mistet livet i en brann i et kunstkollektiv i en lagerbygning i Oakland i USA. Brannen ble trolig forårsaket av en feil på et elektrisk apparat, ifølge politiet.

 • Nedbrent bygg i USA ikke inspisert

  Lagerbygningen i Oakland i California som brant ned forrige uke, hadde ikke blitt inspisert av myndighetene på 30 år, skriver NBC. Bygningen hadde ingen brannalarmer eller slokkesystem ifølge brannvesenet. 36 personer døde i brannen.

 • Sendte tekstmeldinger før de døde

  Flere av de 36 som mistet livet i brannen i en tidligere lagerbygning i Oakland i California sendte tekstmeldinger da de forstod at de ikke kom til å overleve. Det forteller talsmann for politiet i Alameda County Sersjant Ray Kelly.

 • Dødstall økt til 33 i Oakland-brann

  Dødstallet har steget til 33 etter storbrannen i et kunstnerkollektiv i Oakland i den amerikanske delstaten California, skriver AFP. Brannen brøt ut sent fredag kveld under en elektronikafest i en ombygd lagerbygning utenfor San Francisco.

 • Dødstallet fortsetter å stige

  Dødstallet har steget til 30 etter storbrannen i et kunstnerkollektiv i Oakland i den amerikanske delstaten California. Brannen brøt ut sent fredag kveld under en elektronikafest i en ombygd lagerbygning utenfor San Francisco.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no