Kjøleskap kan være årsaken til Oakland-brannen

Feil på et kjøleskap eller et annet elektrisk apparat kan være årsaken til at 36 mennesker mistet livet i brannen i et kunstnerkollektiv i Oakland i California.

Firefighters work inside the burned warehouse following the fatal fire in the Fruitvale district of Oakland

En eksplosjon som følge av brannen i lagerlokalet i Oakland førte til at hele taket kollapset.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Politiet har ennå ikke utelukket at noen kan bli siktet i saken, men at det dreier seg om feil på et elektrisk apparat, og at det trolig er snakk om en kjøleskap i første etasje, skriver BBC.

– Vi har ingen indikasjoner på at noen har startet brannen med vilje, sier Jill Snyder i avdelingen for Alkohol, tobakk, våpen og eksplosiver i San Francisco.

Fra flere land

Det var under en fest i kunstnerkollektivet forrige fredag at det brøt ut brann i lokalet. Det brøt ut panikk blant de over 100 festdeltakerne og 36 mennesker mistet livet. Nå er nesten alle identifisert.

I tillegg til amerikanere, er det personer fra Finland, Korea og Guatemala blant de omkomne, sier sheriff Gregory Ahern i Alameda fylke.

En voldsom eksplosjon i forbindelse med brannen førte til at hele taket i 2. etasje kollapset og gjorde lete- og slukningsarbeidet for brannvesenet svært vanskelig.

En labyrint

Bygningen ble brukt som et kunstnerkollektiv og blir beskrevet som en labyrint. Det har også vært spekulasjoner på om folk bodde der ulovlig.

Da brannen startet var lokalet fullt av møbler og rot og ble en dødsfelle da brannen startet under en konsert. Bygningen hadde ifølge brannvesenet ingen klare nødutganger, og den eneste fluktveien ut fra andre etasje var angivelig via en trapp konstruert av trepaller.

Brannmannskapene fant ingen tegn til at røykvarslere ble aktivert da brannen brøt ut, og bygningen hadde heller ikke noe sprinkleranlegg.

Kunstnerkollektivet drives av et par, som ifølge tidligere beboere lokker med lave leiekostnader og gir beskjed om at leietakerne skal fortelle besøkende at det er «et 24-timers arbeidsområde for kunstnere». Ofte streiket vanntilførselen og elektrisiteten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt