Sendte tekstmeldinger før de døde i brann

Flere av de 36 som mistet livet i brannen i en tidligere lagerbygning i Oakland i California sendte tekstmeldinger da de forstod at de ikke kom til å overleve.

Firefighters work inside the burned warehouse following the fatal fire in the Fruitvale district of Oakland
Foto: Lucy Nicholson / Reuters

«Jeg kommer til å dø» og «Jeg elsker deg» var blant tekstmeldingene som ble sendt fra folk fanget i den brennende bygningen i Oakland fredag kveld. Det forteller talsmann for politiet i Alameda County Sersjant Ray Kelly.

Redningsmannskapene fant mange døde som holdt rundt hverandre, og som så ut til å ha forsøkt å beskytte hverandre, ifølge Kelly.

Den tidligere lagebygningen, kjent som «The Ghost Ship», ble brukt til kunstnerstudioer og det var også flere som bodde ulovlig i bygningen.

Myndighetene frykter mordbrann

Brannen brøt ut under en fest fredag kveld, men det er uklart hvordan brannen startet. Saken blir etterforsket som en mulig forbrytelse, og statsadvokaten sier at det kan være snakk om en mordbrann.

– Vi må være nøye og metodiske, og bruke den tiden vi trenger for å se på hver eneste mulige bevis. Det skylder vi samfunnet, de som døde i brannen og de som overlevde brannen, sier statsadvokaten i Alameda County Nancy O'Malley.

Brannen er den dødeligste i USA på over ti år. Levningene etter 36 mennesker er så langt funnet i brannruinene, men ikke alle er identifisert ennå.

Brannvesenet har nå gått gjennom mesteparten av bygningen, men det et hjørne av bygningen er så ustabilt at man ikke har fått gjennomsøkt det. Politiet tror ikke det vil bli funnet flere døde.

Mange klager mot eiendommen fra tidligere

Bygningen blir beskrevet som en dødsfelle med elektriske ledninger som kveilet seg fra rom til rom, stabler med ved og møbler og bare to utganger.

Naboer hadde gjentatte ganger klaget over søppel i gata og utenfor det gamle varehuset.

Noel Gallo, som sitter i det lokale bystyret i Oakland, sier han gjenatte ganger tok opp naboenes bekymringer med Derick Ion Almena, som styrte både bygningen og bygningens kunstnerkollektiv. Men Gallo mener Almena ga blaffen.

Alemena og familien, som selv vanligvis bodde ulovlig i det gamle lageret, bodde på hotell kvelden brannen startet. Han sier han ikke visste det skulle være en fest i bygningen, og han tar ikke noe ansvar for brannen.

Til «The Today Show» sier Almena at han hadde underskrevet en leiekontrakt på eiendommen som tilsa at den holdt myndighetenes standardkrav.

Les mer: «Spøkelsesskipet» var allerede under etterforskning før dødsbrannen

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt