Hopp til innhold

Lagde sang med to anerkjente DJ'er

Aili (18) fra Karasjok ble invitert av to anerkjente østerrikske DJ'er for å spille inn singel. – Først trodde jeg ikke på det, sier hun.

Aili Teigmo

Aili Teigmo under innspillingen av coverversjonen av «Faded».

Foto: June Helén Bjørnback

–Hun har allerede gjort stor suksess med coverversjonen av Alan Walkers «Faded», som har fått i overkant av tre millioner visninger. Nå har Aili Kathrine Wergeland Teigmo spilt inn en ny singel med Darius & Finlay, en kjent DJ-duo fra Østerrike.

– De skrev til meg på facebook, om jeg hadde lyst å synge på en låt med dem, forteller Wergland Teigmo.

Først trodde 18-åringen at det var en falsk henvendelse.

– Dermed sendte de meg en video hvor de spurte om jeg kunne synge på deres neste låt for å bevise at de var seriøse. Da sa jeg ja, forteller Wergeland Teigmo.

Lidenskap

Hun forteller at prosjektet i begynnelsen var hemmelig, og at hun ikke fikk vise det til noen før singelene var utgitt. Nå forteller hun at artistlivet har forandret seg til det positive.

Se videoen med Aili og Darius & Finlay her! Artikkelen fortsetter under videoen.

– Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra folk som sier hva dem synes. Musikere har også tatt kontakt som vil samarbeide med meg.

– Målet mitt er ihvertfall å prøve så hardt jeg kan, jeg vil produsere musikk og kalle meg for en artist. Hvis jeg tenker på en melodi i hodet, så får jeg på en måte et slags bilde av hvordan det skal høres ut.

Hva fikk deg til å begynne med musikk?

– Jeg har holdt på en stund, har alltid hatt en lidenskap for det. Det var når jeg så andre talenter, at jeg ble inspirert til å jobbe med musikk.

Store forbilder

Originalversjonen av låta Faded som 18-åringen gjorde cover på i fjor, har fått over 300 millioner avspillinger på Youtube. Den er det Iselin Solheim og Alan Walker som står bak.

– Det kan du også oppnå en dag?

– Ja, det er lov å drømme, ler artisten.

Hun forteller at hun henter mye inspirasjon fra den amerikanske pop-artisten Lady Gaga, men har ikke et stort behov for å gå i hennes fotspor.

– Jeg vil helst ikke bruke kjøttkjole.