Hopp til innhold

– Ja, vi skal få dem hjem til jul!

Norwegian og SAS sier de gjør alt i sin makt for å få flypassasjerer som sitter snøfast i Europa hjem til jul. – Vi sitter med krummet rygg på sentralen, og jobber for livet.

Knut Morten Johansen og Lasse Sandaker-Nielsen

Knut Morten Johansen i SAS (øverst) og Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier at alle kommer hjem til jul hvis været samarbeider.

Foto: Scanpix/Norwegian

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Snøen skaper fremdeles forsinkelser i flytrafikken i Europa. Flere avganger til og fra Norge er innstilt også i dag, og i Frankfurt må passasjerene regne med forsinkelser på opptil 7 timer.

  • Sjekk hvilke fly som er innstilte HER

Men det ser lysere ut, melder flyselskapene. Flytrafikken på Gatwick går delvis som normalt, og Heathrow har også åpnet for noen flyvninger. Hvis været samarbeider, skal ingen måtte feire jul på flyplassen eller hotellet, sier norske flyselskap.

– Vår hovedprioritet er å få alle reisende hjem til jul. I dag går alle våre flyvninger til og fra Gatwick som normalt, og vi har satt inn tre ekstraflyvninger som går fra Stansted, sier kommunikasjonsrådgiver i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen til NRK.no.

– Kan snu oss på kort varsel

Sover på feltsenger på Heathrow

Mange våknet på feltsenger på Heathrow flyplass tirsdag morgen.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

For SAS sin del, som har opplevd flest problemer med flyvninger til og fra Heathrow og Frankfurt, kan de melde at de nå får sendt av gårde en tredjedel av normal trafikk fra Heathrow.

– Så fremt været tillater det flyr vi med alt vi har av kapasitet. Vi har allerede satt inn større fly, slik at vi kan få flest mulig hjem. I tillegg kan vi snu oss på kort varsel, hvis vi får tillatelse til å sette flere fly i lufta, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen.

Men spesielt SAS er på etterskudd ennå. Mange innstillinger har gjort at antall passasjerer som skal hjem har hopet seg opp.

– Vi gjør så godt vi kan, for å si det sånn. Hvis det løser seg enda litt mer opp på Heathrow, skal vi klare å få alle hjem til jul. Også de som har fått kansellert sine flyvninger, sier Johansen.

Flere fly på vei hjem

Bagasjen har hopet seg opp etter snøkaos i London.

Både bagasje og passasjerer har hopet seg opp på grunn av snøkaoset i Europa.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Bare i dag sender Norwegian 11 fly til og fra Gatwick og tre fly til og fra Stansted i London.

– Noen fly har vi allerede sendt av gårde. Flyene var så fulle at vi fikk tillatelse til å sette inn ekstrafly. Hvis det er noen passasjerer som ikke har fått plass, ber vi dem kontakte oss. Dette dreier seg om logistikk, og vi vil virkelig at alle passasjerene skal få komme hjem til jul, sier Sandaker-Nielsen.

Johansen i SAS sier de vil omdirigere med en gang de får mulighet.

– Vi vurderer andre flyplasser og omdirigerer hvis de har kapasitet. Da sender vi ut informasjon til våre reisende umiddelbart.

Status tirsdag:

  • Forsinkelser på opptil 7 timer på flyplassen i Frankfurt i Tyskland
  • Heathrow ved London er åpen, men med svært få fly sammenlignet med en vanlig dag. Passasjerene må regne med forsinkelser på opptil 6,5 timer.
  • London-flyplassen Gatwick har forsinkelser på opptil 1 time
  • Paris-flyplassene Charles de Gaulle og Orly er åpne, men med noen forsinkelser. På Charles de Gaulle rapporteres det om opptil 45 minutter forsinkelse, og på Orly om oppimot en time.
  • Flyplassen i Brussel er åpen. En del forsinkelser og kanselleringer, og det er uklart hvor lenge lagret med avisningsvæske vil vare.

Heathrow melder at de ikke planlegger å få brøytet den andre rullebanen sin i dag i det hele tatt. Dermed vil flyplassen som mandag operere med bare én rullebane og dermed med betydelig redusert kapasitet.

Brøyting på Heathrow

Brøyting på Heathrow i London.

Foto: Steve Parsons / Ap

AKTUELT NÅ