Hopp til innhold

Vil du lage Debatten sammen med Fredrik Solvang?

Nå kan du lage din drømmesending sammen med Fredrik Solvang i Debatten.

Programleder i Debatten Fredrik Solvang oppfordrer elever ved videregående skoler rundt om i landet til å bli med i debatt-konkurranse.

Programleder i Debatten Fredrik Solvang oppfordrer elever ved videregående skoler landet rundt til å bli med i debatt-konkurranse.

Video: NRK

Er du elev ved videregående skole og elsker samfunnsfag og debatt?

Nå kan du konkurrere om å få Debatten til å lage din drømmedebatt. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjema under NRK Bidra.

– Det er viktig for oss at unge er med å sette premissene for samfunnsdebatten. Jeg håper mange blir med og gleder meg til å lese alle bidrag som kommer inn, sier programleder for Debatten Fredrik Solvang.

Sammen med P3 Meninger, Nyheter Ung og NRK Skole skal Debatten få elever ved videregående skoler landet rundt til å foreslå sin drømmedebatt.

Ferske rapporter viser at 52 prosent av unge ikke tør å ytre meningene sine. Forhåpentligvis vil tilbud som drømmedebatten gi mer trygghet og tillit til at unges meninger blir tatt på alvor.

Vi håper spesielt at vi kan nå ut til de som vanligvis ikke tør å ytre seg. Målet er jo at man skal føle seg hørt og sett slik at man har nok selvtillit til å delta i andre debatter fremover, sier Ina Elizabeth Sletten, vaktsjef i p3 Meninger.

Drømmedebatten skal være en god mulighet for unge til å uttrykke sin stemme. Temaet som blir trukket ut vil også bli synliggjort i andre redaksjoner.

Det er mange ulike tanker om hva som engasjerer de unge, men vi gleder oss stort til å høre det direkte fra dem, sier Sletten.

Du kan sende inn ditt drømmetema helt frem til 28 april.

AKTUELT NÅ