Hopp til innhold

VG: Hareide åpner for å dumpe Venstres bensinkrav for å få gjennom statsbudsjettet

KrFs partileder åpner for at Siv Jensen og Fremskrittspartiet skal slippe forhøyede bensinavgifter.

partiledere regjeringen-solberg

Disse partilederne skal bli enige om statsbudsjettet. Fra venstre: Trine Skei Grande (V), Knut Arild Hareide (KrF), Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H).

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

VG har intervjuet Knut Arild Hareide om de pågående budsjettforhandlingene.

Der åpner han for at Høyre og Frp kan få flertall for budsjettet i Stortinget, uten stemmene fra Venstre, men med støtte fra KrF.

– For Kristelig Folkeparti har aldri regjeringens forslag til bilavgifter og kompensasjon for bilistene utløst noe ultimatum. Derfor kan vi forhandle om et budsjett, selv om pakken blir stående som den er nå, sier Hareide i et intervju med VG.

Hareide kritiserer Solberg og Jensen

Han presiserer likevel at det vil bli svært vanskelig, og han kritiserer Erna Solberg og Siv Jensen.

– Regjeringen har valgt en uklok strategi. Først har de forhandlinger, som ikke fører frem. Deretter legger de frem et ultimatum som er dårligere enn det siste tilbudet vi fikk i forhandlingene, sier Hareide til VG.

Avviser ikke å forhandle videre uten Venstre

Han mener også regjeringen har vært arrogante, men avviser ikke helt at KrF kan forhandle videre med Høyre og Frp, uten Venstre.

– Miljøsaken står vi sammen om, og det skal mye til, tror jeg, for at vi ikke skal holde sammen her, sier han videre til VG.

Til NTB sier Hareide at regjeringspartienes ultimatum «har vært hemmende og har skapt svak fremdrift i budsjettforhandlingene».

Trine Skei Grande sa tidligere torsdag til NTB at regjeringens ultimatum om «bilpakken er en lite klok strategi».

Flere relevante saker:

AKTUELT NÅ