Høstvær gir trøbbel i Oslo og Viken: Ber folk ikke ringe nødnummeret

Høstens inntog gir utfordringer på veiene i Oslo og Viken. Løv, vind og regn har ført til mye vann i veien. Flere steder blokkerer veltede trær for trafikken. Brannvesenet ber folk om å ikke ringe 110 for å melde om veltede trær.

Tre veltet pga uvær på Holmen i Oslo. Knut Ottersen ved treet.

Knut Ottersen våknet av et brak i natt. På morgenen forsto han at det var et tre som hadde veltet.

Foto: Torbjörn Nordvall

Oslofjordtunnelen ved Frogn og Asker i Viken er stengt som følge av oversvømmelser. Også E6 mellom Trosterud og Furuset i Oslo i retning Gardermoen var en stund delvis stengt som følge av mye vann.

– Vi har litt oversvømmelser her og der og nedblåste trær, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen, Mikael Olsen, til NTB i 7.45-tiden lørdag.

Follotunnelen i retning Moss var en stund også stengt på grunn av trafikkuhell. Ved 8-tiden melder Vegtrafikksentralen Øst på Twitter at denne igjen er åpen.

Laster Twitter-innhold

– Ikke ring nødnummer for å melde om veltede trær

Olsen sier at mye løv gjør at slukene ikke får tatt unna alt vannet som har kommet gjennom natta.

– Det entreprenørene våre gjør mye, er å løsne tette sluk. Deretter flyter vannet egentlig bra, sier Olsen.

Veltede trær gir problemer flere steder.

Blant annet er et kjørefelt på Nedre Rælingsvei ved Nordby i Follo stengt på grunn av et tre som har blåst over ende.

– Det er mannskaper på vei for å fjerne treet. Politiet er ikke på stedet, skriver Øst politidistrikt på Twitter klokka 7.37 lørdag morgen.

Olsen sier at i de hektiske morgentimene vil store veier bli ryddet først. Han ber dem som er ute på veiene, om å tenke over hvilken rute de velger.

– Småveier vil ikke bli prioritert, sier han.

På Holmen i Oslo hadde Knut Ottersen en svært urolig natt på grunn av uværet. På morgenen lørdag forsto han hva braket han hørte

– Det ble dårlig med søvn. Ved 4-tiden hørte jeg et brak. Det viste seg at det var et stort tre som hadde gått i bakken, sier han.

Laster Twitter-innhold

Brannvesenet i Oslo melder at svært mange har ringt nødnummer 110 for å melde om veltede trær, og ber folk om å benytte nummeret kun ved nødstilfeller.

– 110 kan benyttes ved akutte hendelser der liv eller helse er truet. Nødnummeret skal IKKE benyttes dersom man trenger hjelp til fjerning av vindfall på egen eiendom, da kontakter man trefeller, e.l, skriver de på Twitter.

Knut Ottersen foran veltet tre etter uvær i natt.

Knut Ottersen foran treet som veltet i natt på Holmen i Oslo.

Foto: Torbjörn Nordval

Forsinkelser på T-banen

Også på T-banestrekningen mellom Holmen og Hovseter skaper et veltet tre forsinkelser.

– T-banen må kjøre på motspor, så her blir det forsinkelser, sier pressevakt i Sporveien, Jan Rustad til NTB.

– Det jobbes nå fortløpende med å fjerne det, legger han til.

Uten strøm

I Vestfold og Telemark var på det meste 1500 husstander uten strøm en kort stund i morges fordi trær har falt over høyspentledninger i uværet. Ved 09.30-tiden har rundt 200 husstander ikke strøm, hovedsakelig i Larvik.

– Vi har vær ute og rettet feil i hele natt og har fortsatt folk ute, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger