NRK Meny
Normal

Ulykker og påskekø flere steder i landet

Påsketrafikken begynner nå å avta etter at det i løpet av dagen har vært stor trafikk ut fra de store byene. Onsdagen før høytiden har så langt vært preget av saktegående kø og ulykker flere steder i landet.

Mange dro på påskeferie idag - og det førte til tett trafikk og bilkøer. 
Som kunne vært mindre hvis bilistene holdt kortere avstand til bilen foran, ifølge en trafikkforsker.

Påskekøene kunne vært mindre om alle holdt 3 sekunder avstand til bilen foran, mener en trafikkforsker ved NTNU.

Mange nordmenn er på reisefot i påsken og flere av oss trekkes mot hytteidyll på fjellet når de gule høytidsdagene kommer. Onsdag før skjærtorsdag og andre påskedag er dager du må være forberedt på stor trafikk.

Det er onsdag ingen større problemer i fly- eller togtrafikken, men for mange av dem som har tatt bilen fatt for å komme seg på ferie, begynte påsken med en tålmodighetsprøve.

Tre timer ventetid på Hardangervidda

Skader etter kjedekollisjon på Hardangervidda

Totalt åtte biler og 20 personer var involvert i kjedekollisjonen på Hardangervidda onsdag ettermiddag. Ingen skal være såret og politiet jobber med å rydde veien.

Foto: 03030-tipser
Rv13 Vikafjellet ved Hestavollen onsdag ettermiddag

Slik såg det ut på ved Hestavollen på Rv 13 over Vikafjellet i Sogn og Fjordane onsdag ettermiddag.

Foto: Statens vegvesen

Riksvei 7 over Hardangervidda var stengt mellom kl 16 og 18 på grunn av en kollisjon ved Ørteren som involverte åtte biler og 20 personer. Ingen er skadd og veien er åpnet igjen for kolonnekjøring.

Før veien ble stengt var det fire timer ventetid i begge retninger. NRK Trafikk har fått tips om minst sju timer ventetid fra vest mot øst, men ifølge Statens vegvesen var det klokka 18.30 tre timer venting begge veier.

Også i Sogn og Fjordane har ulykker preget onsdagen .Trygg Trafikk frykter en ulykkespåske i fylket, etter en dødsulykke og en rekke andre ulykker i trafikken dagen før høytiden. Politiet ber folk stresse ned.

Rv 5 i Sogn og Fjordane blir stengt i en halvtime fra kl. 21.30 til 22 ved Brandsøy i Flora mens det holdes en minnemarkering etter dødsulykken i morges.

Rv 13 over Vikafjellet ble onsdag ettermiddag åpnet igjen for trafikk etter kolonnekjøring grunnet uvær.

Laster Twitter-innhold

Påskekøene løser seg opp

Påskekø ved Minnesund

Det var tidligere onsdag stillegående kø ut fra flere av storbyene, som her på E6 fra Minnesund og nordover.

Foto: Webcamera ved E6 Minnesund / Statens vegvesen

Påskeutfarten er i kveld avtagende, etter en dag med mye kø ut av de største byene. Det skal ikke lenger være forsinkelser av betydning på noen av hovedvegene i landet, melder NRK Trafikk onsdag kveld.

Østfoldbanen er stengt mellom Oslo og Rygge til og med 1. påskedag pga flere arbeider langs linjen. Det er satt opp busser i stedet.

Fv 45 Hunnedalsvegen mellom Rogaland og Vest-Agder er nå åpen fra begge sider. Den var stengt på Agder-siden på grunn av uvær fram til onsdag kveld.

I Hedmark var Rv 25 mellom Trysil og svenskegrensen lenge stengt på grunn av et vogntog som sto på tvers av veibanen. Ved 20-tiden er ett felt åpnet for trafikk igjen.

Påskeutfarten er avtagende også i Bergensområdet. Det henger onsdag kveld igjen noe kø etter Arna mot Trengereid på E16 øst for Bergen.

Hunnedalsveien er nå åpen ved Øvstabø, men fortsatt stengt mellom Gravassryggen og fylkesgrensa til Vest-Agder. Dermed går det an å kjøre til Hunnedalen, men ikke til Sirdal.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger