Ubaydullah Hussain mener Vesten kan vente seg mer

Islamisten Ubaydullah Hussain er en av mange IS-sympatisører som støtter terrorangrepene i Paris. Han sier land som bomber IS kan vente seg flere terrorangrep hvis de ikke trekker seg ut av kampen mot IS.

Ubaydullah Hussain

Talsmann: Ubaydullah Hussain mener Frankrikes bombing av IS i Syria og Irak er noe av årsaken til terroren i Paris.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Hussain er talsmann for den norske islamistgruppen Profetens Ummah. Han skriver i en SMS til NRK at han ser på terrorangrepene som en direkte konsekvens av Frankrikes involvering i Afghanistan, Mali, Irak og Syria.

– De har vært med på drap på den muslimske sivilbefolkningen, skriver Hussain.

Hussain har flere ganger gitt direkte støtte til IS. I oktober ble han siktet av PST for å rekruttere fremmedkrigere til Syria og Irak, den samme gruppen som hevder at de står bak terroren i Paris. Hussain selv avviser at han har en rolle som rekrutterer.

– Den franske regjeringen må ta ansvar for å ha satt livene til sine borgere i fare gjennom sine krigshandlinger, og dette angrepet er et klart bevis på at Den islamske staten har muskler til å angripe sine fiender på deres hjemmebane.

– Håper USAs allierte trekker seg ut

Frankrike er en av USAs viktigste allierte i kampen mot IS. I september i fjor gikk landet inn i den USA-ledede koalisjonen, som har bombet IS-mål i Syria og Irak i over ett år.

Terroren i Paris kan sees på som en direkte gjengjeldelse, sier terroranalytiker Atle Mesøy.

Hussain sier indirekte at USAs allierte kan vente seg flere angrep hvis de ikke avslutter krigen mot terrorgruppa.

– Vi håper at vestlige styrker og deres allierte med dette angrepet i minne trekker seg ut fra kriger som ikke er deres, slik at befolkningen i deres land slipper slike lidelser i fremtiden.

Han er en av mange IS-sympatisører som støtter terrorangrepene. På Twitter bruker noen sympatisører den arabiske emneknaggen «Paris brenner».

– Jeg ber Allah om å akseptere våre brødre som gjennomføre operasjonene. Paris har fylt våre hjerter med glede og behag, skriver en støttespiller:

Laster Twitter-innhold

Hamas fordømmer

Den palestinske organisasjonen Hamas, som blir sett på som en terrorgruppe av USA og EU, fordømmer terroren i Paris. Det sier Bassem Naim, tidligere helseminister i Hamas-regjeringen, til nyhetsbyrået AFP.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger