– Om det ikke er «snikislamisering», så er det «islamisering»

Dagen etter at Fremskrittspartiets nestleder sa at ordet «snikislamisering» ikke skulle brukes som før, tar Christian Tybring-Gjedde gjerne debatten opp igjen.

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde gjentar på nytt at det skjer en ren islamisering av det norske samfunnet, dagen etter at partiets nestleder sa at ordet "snikislamisering" ikke skulle brukes på samme måte som før.

VIDEO: Tybring-Gjedde advarer igjen mot «islamisering».

Frps Christian Tybring-Gjedde mener journalister oppfører seg som språkpoliti, når begrepet «snikislamisering» skaper overskrifter.

Solvik-Olsen: – Ikke et godt valg av ord

Under gårsdagens pressekonferanse med utenlandsk media, forklarte nestleder i Frp, Ketil Solvik-Olsen, at ordet «snikislamisering» ikke er brukt på lenge, at Frp så hvordan ordet ble brukt i feil kontekst og at det ikke var et godt valg av ord.

Spørsmålet dukket på ny opp under en pressekonferanse etter regjeringssonderingene onsdag.

Spørsmålet gikk på om hvorvidt Erna Solberg synes det var problematisk at Siv Jensen ikke ville ta avstand fra bruken av ordet.

Fasiten fikk hun hvisket i øret av Frp-lederen selv, som ba Solberg om ikke å svare.

Og Erna Solberg svarte som Siv Jensen ville.

– Det har jeg ingen kommentarer til. Det er en gammel debatt som jeg tror vi er ferdig med for lengst, sa en litt irritert Solberg.

– Om man kaller det snik eller ikke får noen andre avgjøre

Frp-kollega Christian Tybring-Gjedde er imidlertid ikke fremmed for å gjenoppta diskusjonen.

– Separat dusjing for muslimske elever i skolen, vi har sharia-ønsker inne i Konfliktrådet. Dette er, om ikke «snikislamisering», «islamisering».

– Vil dere slutte å bruke ordet «snikislamisering»?

– Ja, egentlig er det helt åpenlyst at det blir «islamisering», så om man kaller det snik eller ikke det får noen andre avgjøre.

– Det er et slags språkpoliti ute og går

Tybring-Gjedde synes det er helt greit at Jensen gir Solberg munnkurv.

– Det synes jeg er helt naturlig. Det er jo et ord som Siv Jensen brukte opprinnelig og som er et godt Frp-ord, og vi har eierett til det ordet. Det er vel helt greit.

Tybring-Gjedde mener Norge opplever en åpenlys islamisering, og mener journalistene bør være vel så opptatt av det, som av Frps ordbruk.

– Det er rett og slett et slags språkpoliti som er ute og går her. Et ytringspoliti som sier at man ikke skal bruke visse ord, istedenfor å være opptatt av hva som faktisk foregår i samfunnet.

– Totalt ukjent for Konfliktrådet

Direktør i Konfliktrådet, Per Andersen, påpeker overfor NRK at Tybring-Gjeddes uttalelse om at sharia-ønsker er inne hos Konfliktrådet, ikke stemmer.

– Dette er totalt ukjent for Konfliktrådet, og vi kjenner ikke til dette i det hele tatt.

Andersen mener Tybring-Gjedde muligens har tatt utgangspunkt i noe en enkeltperson eller organisasjon en gang har tatt til orde for.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger