NRK Meny
Normal

Trump: – Jeg kommer aldri til å trekke meg

Til tross for at flere republikanske ledere oppfordrer Donald Trump til å trekke seg etter kvinnekommentarene, sier den frittalende presidentkandidaten at det aldri kommer til å skje.

Hele videoen fra 2005.

GROVE UTTALELSER: Se hele den kontroversielle videoen fra 2005 her, publisert av Washington Post lørdag.

– Det er ingen sjanse for at jeg kommer til å gi meg, sier Trump til The Wall Street Journal.

Til Washington Post sier han: «Jeg kommer ikke til å trekke meg. Jeg har aldri trukket meg fra noe i hele mitt liv».

Uttalelsene kommer bare kort tid etter at Trump tidligere lørdag gjorde noe så sjeldent som å beklage skandalevideoen som har skapt furore i USA i en video.

– Jeg har aldri sagt jeg er perfekt. Jeg har sagt før at jeg angrer på ting jeg har sagt. Jeg ber om unnskyldning. Jeg lover å bli en bedre mann i morgen, og jeg vil aldri svikte dere, sa presidentkandidaten.

Bakgrunnen for at republikanernes presidentkandidat nå tilsynelatende er i hardere vær enn noen gang, er en video fra 2005 publisert av Washington Post. I videoen kommer Trump med flere oppsiktsvekkende uttalelser om kvinner til TV-verten Billy Bush.

Donald Trump beklager opptaket fra 2005.

BEKLAGER: Donald Trump gjorde lørdag noe så sjeldent som å beklage uttalelsene han kommer med i videoen fra 2005.

– Du kan gjøre hva som helst

Trump snakker blant annet om hvor lett det er for ham som kjendis å få damer til sengs, og at han kan gjøre omtrent hva han vil med dem. Videoen inneholder lydopptak fra en samtale mellom de to mennene inne i bussen. I de første minuttene kan man ikke se noen av dem – bare høre stemmene.

22nd Annual SAG Awards - Arrivals Nancy O'Dell

I opptaket snakker Trump blant annet om hvordan han har forsøkt å sjekke opp den gifte TV-journalisten Nancy O'Dell.

Foto: Jordan Strauss / Ap

Opptaket viser at mennene kommer til syne i et vindu på en turbuss, like før de legger merke til Arianne Zucker, skuespiller i programmet «Days of Our Lives». Hun skal eskortere Trump til et studio, der han skal være med på en innspilling.

– Jeg må ta noen mintpastiller i tilfelle jeg begynner å kysse henne. Jeg blir automatisk tiltrukket av vakre kvinner – jeg begynner bare å kysse dem. De er som magneter. Og når du er kjendis kan du gjøre hva du vil med dem, sier Trump

– Grip dem i f***a. Du kan gjøre hva som helst, legger han til.

I videoen snakker også den da nygifte Trump også om hvordan han har prøvd å sjekke opp en ikke navngitt, gift kvinne.

– Jeg prøvde, men hun var faen meg gift. Jeg prøvde meg virkelig, men fikk det ikke til. Nå nylig så jeg henne igjen, hun hadde fått kjempestore pupper og det hele. Hun har totalt forandret utseendet, sier Trump.

Kvinnen har nå blitt identifisert som TV-journalisten Nancy O'Dell (50). O'dell har så langt valgt å ikke kommentere saken overfor amerikanske medier.

Donald Trump fra scenen

I HARDT VÆR: Til tross for at orkanen «Matthew» har skapt overskrifter i USA de siste dagene, kan det hevdes at Donald Trump er i enda hardere vær.

Foto: Evan Vucci / Ap

Republikanere i panikk

Med presidentvalget kun en måned unna har de siste avsløringene fått flere republikanere til å få panikk.

«Trump kommer åpenbart ikke til å vinne, men han kan fortsatt gjøre noe hederlig ved å gå til side og la Mike Pence prøve seg», tvitret senator Ben Sasse i Nebraska.

Den republikanske strategen Terry Sullivan, som tidligere ledet Marco Rubios presidentkampanje, sier at nå er det over.

– Den eneste gode nyheten er at om 30 dager vil Trump gå tilbake til kun å være en tidligere realitystjerne som Kardashians, og republikanere over hele USA vil slippe å bli bedt om å svare for hans dumheter.

Trump hevder selv å ha enorm støtte for sitt kandidatur, og noen tar til orde og forsvarer ham.

– Jeg er ikke enig med hva som ble sagt, men jeg har fortsatt Trump-skiltet mitt i hagen – og det samme har alle naboene mine, sier Rob Gleason, leder for partiet i Pennsylvania.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger